Persberichten Binnensticht, 11.25 uur

Utrecht, 20-04-2008

Vrouw mishandeld

ZEIST- Een 19-jarige vrouw uit Zeist is zondagmorgen 20 april mishandeld door een 20-jarige man, ook uit Zeist.

Met behulp van cameratoezicht werd gezien dat aan Het Rond een vrouw door een jongen mishandeld werd. Agenten gingen ter plaatse en hielden de man aan. De verdachte verzette zich en bedreigde de agenten. Hij werd meegenomen naar het politiebureau, waar hij werd ingesloten voor verhoor.

Twee jongens aangehouden voor mishandeling

ZEIST-Twee jongens, 17 en 18 jaar uit Zeist, zijn op zondagmorgen 20 april aangehouden omdat ze een 37-jarige man uit dezelfde plaats mishandeld hadden.

Omstreeks 02.00 uur kreeg de politie een melding dat er een vechtpartij zou plaatsvinden in de 2e Dorpsstraat. Een 37-jarige man uit Zeist zou door meerdere personen zijn geslagen. De politie ging ter plaatse en hield twee jongens aan. Het slachtoffer zou in een horecagelegenheid ruzie hebben gekregen met een groep jongens en daarna mishandeld zijn.

De man was gewond aan zijn hoofd en had mogelijk een gebroken neus. Nadat hij aangifte had gedaan, is hij naar het ziekenhuis gegaan ter controle. De twee verdachten zijn aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Vuurtje stoken

BILTHOVEN- Twee 16-jarige jongens uit De Bilt zijn aangehouden omdat ze aan de Soestdijkseweg Zuid vuurtje stookten met gestolen benzine en palen.

Omstreeks 21.20 uur kreeg de politie een melding dat een aantal personen vuurtje aan het stoken waren op een terrein aan de Soestdijkseweg Zuid. De politie hield twee jongens aan en nam hen mee naar het politiebureau. Tegen hen werd proces-verbaal opgemaakt. Een andere verdachte moet nog gehoord worden, deze was niet meer aanwezig toen de politie ter plaatse kwam.

Gewapende overval

ZEIST- Een 21-jarige man uit Doorn en een 17-jarige jongen uit Zeist zijn vrijdagavond aangehouden omdat ze een gewapende overval hadden gepleegd op een eetgelegenheid in de Rozenstraat.

Omstreeks 22.35 uur kreeg de politie een melding dat er een gewapende overval had plaatsgevonden in de Rozenstraat. De eigenaresse van een eetgelegenheid was bezig met schoonmaken nadat de laatste klanten weg waren. Plots stond er een man in de zaak die de vrouw met een steekvoorwerp bedreigde. Haar man liep naar beneden, waarschijnlijk afkomend op het geschreeuw van de vrouw en raakte in gevecht met een andere man die de kassa probeerde te openen in een andere ruimte. De vrouw werd losgelaten en de twee overvallers renden naar buiten. De eigenaar liep nog achter de mannen aan, maar tevergeefs. Er is niets meegenomen. De politie werd gebeld en kwam met meerdere eenheden ter plaatse. Agenten hielden de overvallers in de omgeving aan. Een van de agenten loste een waarschuwingsschot om een vluchtende verdachte aan te kunnen houden. De twee werden meegenomen naar het politiebureau in verzekering gesteld. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Dronken bestuurder aangehouden

ZEIST- Een 53-jarige man uit Zeist is zaterdagavond aangehouden omdat hij veel te veel gedronken had.

Omstreeks 22.50 uur zagen agenten een automobilist die zijn mislichten aan had over de Dwarsweg rijden. Ze hielden de man staande om hem daarop aan te spreken en roken een sterke alcohollucht. De agenten vroegen of hij alcohol gedronken, waarop de man ontkennend antwoordde en met hoge snelheid wegreed. De agenten zetten de achtervolging in en hielden de man op de Bergweg staande. Het bleek dat hij te veel gedronken had en de man werd aangehouden. Op het bureau blies de man 930 ug/l wat hem een rijverbod van 11 uur opleverde. Zijn rijbewijs werd ingenomen en tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.