KNHS


Carmen Römer wint 160 km CEI Fischerhude
20 april 2008

FISCHERHUDE (GER) (KNHS) Tijdens de eerste observatiewedstrijd voor het WK Endurance heeft Nederland van zich laten spreken. In het Duitse Fischerhude kwamen maar liefst 17 Nederlandse combinaties aan de start, waaronder 11 ruiters uit het A- en B-kader. De beste prestatie werd neergezet door Carmen Römer (Landgraaf) die met Eddie R de CEI3* over 160 km won.

De kopgroep bestond uit vier combinaties, waarvan er eentje afviel op de voorlaatste vetgate en de ander op de laatste. Samen met de Duitse Sian Griffiths ging ik de laatste ronde in. Haar paard had steun aan Eddie en ze wilde mij daarom laten voorgaan. Sowieso wilde ik in galop over de finish, aangezien Eddie van schrik nog wel eens wil gaan stilstaan voor de eindstreep. Uiteindelijk bleef hij met zijn ruime galop het paard van Sian toch al voor, aldus Carmen Römer. Zij realiseerde een snelheid van 15.72 km/u gemiddeld. De tweede Nederlandse deelnemer op deze afstand was Karin Klein Obbink-Sturrus (Azewijn) met Jashdamour, die echter op 140 km moest opgeven.

Kortere afstanden
In Fischerhude werd ook gestreden op de 120 km CEI3* en de 80 km CEI2*. Op de 120 km voor junioren eindigde Jarmila Lakeman (Deventer) met Sattarov als vierde met een snelheid van 15.88 km/u. De 80 km voor senioren leverde Lisette van Druenen (Putten) met Escapade II en Donna Oudshoorn (Streefkerk) met Karrimh respectievelijk de tweede en derde plaats op in 16.97 km/u. Op de 80 km voor junioren waren Caro en Yara de Boer (Enschede) succesvol: Caro werd derde met Candor, Yara eindigde als vierde met Gitano Sumaya. De beide zussen reden 16.07 km/u.

Observatiewedstrijden
Voor het A- en B-kader vormde CEI Fischerhude de eerste van een serie observatiewedstrijden in de aanloop naar het Wereldkampioenschap Endurance, dat op 8 november in Maleisië plaatsvindt. De volgende observatie is het NK in Ermelo, daarnaast kunnen de ruiters nog kiezen uit Dronninglund, Kopenhagen en Kreuth. Tot nu toe hebben acht kaderleden aangegeven dat zij opteren voor een plaats in het WK-team, laat bondscoach Mechteld Gerding-Jonker (Bant) weten. In Fischerhude was Nederland in ieder geval sterk vertegenwoordigd, zowel in aantallen als in prestaties. Zonder echt hoge snelheden te realiseren heeft men prima prestaties neergezet en slechts vier Nederlandse combinaties moesten de wedstrijd voortijdig staken. Wat mij betreft een goed begin van het seizoen.

Complete uitslagen op dit moment niet beschikbaar, deze volgen t.z.t. op www.fischerhuder-distanzritt.de.vu