NPS/VARA/VPRO
vpro | nps | vara / BUITENHOF NIEUWSBRIEF /

19 april 2008
www.buitenhoftv.nl
Buitenhof 20 april 2008
Zondag, 12.10 uur, Nederland 1.

Tour d'Horizon met Rita Verdonk

Te gast is Rita Verdonk. Op dit moment toert ze door Nederland om haar boodschap aan de burger uit te leggen. Een `update' over haar reis langs twaalf provincies. Wat is de invloed van het publiek op haar thema's als onderwijs, filebestrijding en verminderde regelgeving? En het was Verdonk die zei: `U wordt behandeld alsof u een stoute kleuter bent.' Kan ze de burger weer eigenwaarde en trots op Nederland teruggeven?

Nederland: fileland

Helpen kortere inspraakprocedures en noodwetten Nederland uit zijn verkeersinfarct? Is dat de oplossing van het fileprobleem? En maakt dat de besluitvorming minder democratisch? Een debat met Tweede Kamerlid Paul de Krom (VVD) en Hans van den Heuvel, emeritus hoogleraar Beleidswetenschap aan de Vrije Universiteit.

Amerika op termijn

Buitenhof presenteert de komende weken met prominente gasten een serie gesprekken over Amerika's verschuivende positie in de wereld. Wat voor gevolgen hebben de financiële crisis, de oorlog in Irak en de opkomst van wereldmacht China op Amerika's positie tegenover vriend en vijand.

Zondag geeft Jeroen Kremers, voormalig bewindvoerder bij het IMF en oud-topambtenaar bij het ministerie van Financiën zijn visie op de economische betekenis van Amerika toen, nu en de toekomst. Ook schetst hij de gevolgen van het decennia lang gevoerde monetaire beleid.

Presentatie: Rob Trip
Columnist: Désanne van Brederode
Eindredactie: Corinne Hegeman



NB De hier genoemde onderwerpen zijn onder voorbehoud en kunnen door de actualiteit nog gewijzigd worden.

BUITENHOF zondag 20 april, 12.10 uur, Nederland 1.

Presentatie: Rob Trip Columnist: Désanne van Brederode
Eindredactie: Corinne Hegeman
Redactie: Jan van Friesland, Peter van Ingen, Lieke Hagebeuk, Leonard Ornstein, Clairy Polak, Herman Schulte Nordholt, Rob Trip, Ad Verbrugge
Webredactie: Lotte Werkema

Buitenhof wordt afwisselend gepresenteerd door (v.l.n.r.) Peter van Ingen, Clairy Polak en Rob Trip.


Uitzending: 20 april 12.10 uur op Nederland 1. Herhaling: maandagochtend 10.30 uur op Nederland 2.

Op buitenhoftv.nl:
Na elke uitzending vindt u op www.buitenhoftv.nl informatie over de in het programma besproken onderwerpen. Verder kunt u er deze en eerdere afleveringen van Buitenhof nog eens als streaming video bekijken (vanaf de namiddag) en kunt u de column nog eens rustig nalezen.

Reageren? Mail: buitenhof@vpro.nl