Ingezonden persbericht

Grand Prix media-service ter attentie van (motor) sportredacties, relaties en sponsors

20-04-2008; Betreft verslag racedag Spaans Open Valencia Spanje, circuit Valencia (4.005m)

Jerry van de Bunt (23e) rijdt goede race in Valencia

Zondag 20 april is de eerste race verreden voor het Spaans Open kampioenschap van 2008. Roy Pouw wist zich helaas niet te kwalificeren voor deze race maar is uit op revanche voor de volgende Spaans Open race op het circuit van Catalunya. Jerry van de Bunt maakte zijn debuut in het Spaans Open kampioenschap en finishte vandaag op een verdienstelijke 23e positie.

Op de racedag was de wind van vrijdag weer komen opzetten waardoor het een zware race was voor de 125cc rijders. De DeGraaf-Exact Software rijder van de Bunt kwam goed uit de startblokken en wist aansluiting te vinden bij een groepje welke streed van de 21e tot en met de 30e positie. Van de Bunt wist zich goed te handhaven in deze groep en wist de race op een keurige 23e positie te eindigen.

Jerry van de Bunt (23e): "Het was een hele ervaring dit weekend. Het niveua hier in Spanje is echt enorm hoog. Ik heb hiervoor alleen de standaard Aprilia Cup klasse gereden en om dan gelijk van die klasse door te stromen naar het Spaans Open kampioenschap is echt groot. Maar dit weekend ging echt geweldig. Ik wist me te kwalificeren en mijn doelstelling van de race uitrijden heb ik ook gehaald en zelfs meer dan dat. Van de 42 rijders ben ik als 23e gefinisht en ik had het echt naar mijn zin. De start was goed en ik had direct de aansluiting met een groep welke streed om de 21e positie. Ik hoop dat ik deze lijn door te zetten naar de volgende race in Catalunya"

****