Plasterk laat meisjes techniek zien

woensdag 16 april 2008

Minister Plasterk (OCW) geeft op maandag 21 april het officiële startsein voor Girlsday 2008.

45 Meisjes tussen 10 en 15 jaar gaan op het ministerie aan de slag met techniek. Zij doen dat onder leiding van Technika 10 Nederland en C3, het Communicatie Centrum Chemie. s Middags is er voor de meisjes van het voortgezet onderwijs een vervolgprogramma bij Jet-Net bedrijf Shell in Rijswijk, waar ze een echte werksituatie gaan nabootsen. De bezoeken aan OCW en Shell hebben plaats in het kader van Girlsday. In het hele land doen zon duizend meisjes mee aan de meest uiteenlopende techniekexcursies bij bedrijven en organisaties. Doel van Girlsday is meisjes te laten ervaren dat werken in de techniek interessant, uitdagend en vooral ook leuk is.

Girlsday is een jaarlijks terugkerend evenement, waarbij tientallen bedrijven en organisaties met technische en it-medewerkers meisjes tussen de 10 en 15 jaar een kijkje in hun keuken geven. Ook in andere Europese landen heeft het plaats. In Duitsland is Girlsday bijvoorbeeld al jaren een groot succes.
Tijdens de Girlsday-excursies bedienen de meiden zelf gereedschap, apparatuur en machines. Vaak maken ze ook nog een werkstuk of doen proefjes.

Klik hier voor een volledig overzicht van Girlsday-excursies.