Gemeente Soest

Digitale belastingbalie

Datum: 21/04/2008

Op grond van de Wet waardering onroerende zaken (Wet WOZ) taxeert de gemeente de waarden van alle onroerende zaken binnen de gemeentegrenzen.

Voorbeelden van onroerende zaken zijn: woningen, bedrijfspanden, bouwkavels, maar ook weilanden en bossen. De WOZ-waarde is belangrijk, omdat deze waarde jaarlijks als grondslag wordt gebruikt voor de onroerende-zaakbelastingen van de gemeente en voor belastingen van het Rijk en het waterschap.

Eigenaren en gebruikers van onroerende zaken krijgen van de gemeente een zogenaamde WOZ-beschikking. Vanaf 2005 is deze beschikking geïntegreerd met de belastingaanslag en daarop als afzonderlijke regel opgenomen. Hierop staat de WOZ-waarde van de onroerende zaak officieel vermeld.

Alle onroerende zaken in de gemeente Soest met hun getaxeerde WOZ-waarde en taxatieverslag zijn te raadplegen via de digitale belastingbalie.

Door middel van uw DigiD-inlogcode krijgt u toegang tot de waarde- en taxatiegegevens van de onroerende zaak of zaken die op uw aanslagbiljet staan vermeld.

U treft informatie aan over de grootte, oppervlakte, dakkapellen, schuurtjes en andere bijgebouwen.

.