Saxion Hogescholen
BR>

ma 21 april 2008

Saxionstudent Arbeidshygiene wint prijs

Student Arbeidshygiëne Ron Bervoets van Saxion Hogescholen in Deventer is winnaar van de Bob van Beek prijs. Hij won deze prijs voor zijn scriptie "De ziekte van Lyme als beroepsziekte onder militairen in Havelte". De prijs werd uitgereikt tijdens het symposium van de Nederlandse vereniging van Arbeidshygiëne (NvvA).

Ron Bervoets is werkzaam als arbeidshygiënist bij het Ministerie van Defensie. Hij verblijft momenteel in Afghanistan waar hijde gezondheid en de arbeidsomstandigheden van de militairen bewaakt. Met het onderzoek in Havelte wilde Bervoets het risico onderzoeken op ziekte-uitval onder militairen door de ziekte van Lyme. Dit is een ernstige infectieziekte veroorzaakt door tekenbeten. Ron Bervoets toonde met zijn onderzoek aan dat militairen een verhoogd risico lopen op deze beten en dus ook op de ziekte van Lyme. Dit heeft te maken met de omstandigheden waaronder de militairen opereren.

De leergang Arbeidshygiëne van Saxion Hogescholen leidt in anderhalf jaar op tot arbeidshygiënist. Een arbeidshygiënist heeft verstand van de fysische/chemische, biologische en toxicologische eigenschappen van stoffen in het arbeidsmilieu, geluid en trillingen. De arbeidshygiënist brengt risicofactoren voor de fysieke gezondheid van werknemers in kaart. Hierdoor kan een bedrijf preventieve maatregelen nemen om die risico's terug te dringen.

De Bob van Beekprijs is vernoemd naar de oprichter van de Nederlandse vereniging van Arbeidshygiëne.


------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT
------------------------------------------

Meer informatie:

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot Monique Heck, docente Milieu-opleidingen, e-mail m.c.c.m.heck@saxion.nl.