Politie Haaglanden

Persberichten 21 april

Haaglanden , 21-04-2008

Hennepplantage geruimd
Den Haag Een 33-jarige Hagenaar is zondag 20 april omstreeks 20.25 uur aangehouden omdat hij in zijn woning aan de Soesterbergstraat een hennepplantage had. Politieagenten troffen in de woning een grote hoeveelheid materiaal zoals assimilatielampen, ventilatoren, transformatoren, koolstoffilters en potten met restanten van de hennepplanten aan. Daarnaast vond de politie ook nog een hoeveelheid pillen en poeders waarvan de samenstelling zal worden onderzocht. In de woning werd stroom illegaal afgetapt. Alle spullen zijn in beslag genomen en worden vernietigd. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van illegale kwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat leidt tot brandbare en zeer gevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vraagt de politie nadrukkelijk contact op te nemen via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Door het rood
Den Haag Een 30-jarige automobilist uit Almere reed zondag 20 april met hoge snelheid door het rode verkeerslicht op de kruising Erasmusweg met de Troelstrakade. Politieagenten lieten de man stoppen in de Multatulistraat en roken een behoorlijke alcohollucht. De automobilist moest blazen en blies 890 ug/l. De man gedroeg zich zeer recalcitrant tegenover de agenten. Zijn rijbewijs bleek al eerder te zijn ingevorderd. De man kreeg meerdere processen-verbaal. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).

Wiet voor eigen gebruik
Den Haag In een woning aan de Zilvermeeuwlaan trof de politie zondag
20 april omstreeks 21.30 uur een hennepkwekerij aan. Materiaal dat nodig is om een kwekerij te kunnen houden en een grote hoeveelheid henneptoppen zijn in beslag genomen en worden vernietigd. De bewoner, een 44-jarige man, gaf aan dat de hennep voor eigen gebruik zou zijn. De man kreeg een proces verbaal. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van illegale kwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat leidt tot brandbare en zeer gevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vraagt de politie nadrukkelijk contact op te nemen via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Fietsendief aangehouden
Den Haag Dankzij een oplettende getuige konden surveillerende agenten zondagavond 20 april een 34-jarige Haagse fietsendief aanhouden. De vrouw zag omstreeks 21.50 uur, tijdens het uitlaten van haar hond, dat op de Lange Beestenmarkt twee mannen met een fiets sleepten. Op het moment dat de agenten aan kwamen rijden, zette het tweetal de fiets tegen een gevel en liep door. De getuige sprak de agenten aan die op aanwijzing van de vrouw één van de mannen aantrof in de Waterloostraat. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De fiets werd eveneens meegenomen naar het bureau. De politie onderzoekt de zaak.

Slot open zonder sleutel
Den Haag Surveillerende agenten zagen zondagmiddag 20 april om 15.40 uur een 24-jarige Hagenaar fietsen op een fiets waarvan het slot geopend was zonder dat er een sleutel in zat. Hierop besloten zij de man te controleren. Tijdens de controle bleek dat de fiets op dinsdag
15 april gestolen was. De man werd aangehouden en verklaarde dat hij de fiets gekocht had via Marktplaats. Dat er geen sleutel bij de fiets zat, vond hij verder niet vreemd. Aan het politiebureau bleek de Hagenar een veelpleger te zijn en zal daarom op dinsdag 22 april worden voorgeleid aan de rechter-commissaris. Hij deed afstand van de gestolen fiets.

Vrouw mishandeld door ex-vriend
Voorburg Een 40-jarige Rijswijkse werd op zondag 20 april omstreeks
17.45 uur op de Koningin Julianalaan mishandeld door haar 35-jarige Rijswijkse ex-vriend. Beiden kregen ruzie over het gebruik van de auto van de vrouw, waarna de Rijswijker het slachtoffer in het gezicht sloeg en haar omver duwde. De vrouw liep hierbij letsel aan haar arm op. De verdachte werd korte tijd later aangehouden en ingesloten in het politiebureau. De politie heeft proces-verbaal tegen hem opgemaakt.
Het politiekorps Haaglanden werkt met partners samen om huiselijk geweld aan te pakken en het probleem inzichtelijk te maken. De partners zijn onder andere het Openbaar Ministerie en hulpverleningsinstanties zoals 'De Waag'. Huiselijk geweld blijft echter nog te vaak achter gesloten deuren. De campagne Nu is het genoeg van het Steunpunt Huiselijk geweld
(www.steunpunthuiselijkgeweld.nl) is erop gericht dat slachtoffers (sneller) hulp zoeken, zodat het geweld een halt kan worden toegeroepen.

Rijbewijzen ingenomen
Leidschendam Twee automobilisten raakten op maandag 21 april binnen een uur hun rijbewijs kwijt. Een 60-jarige automobilist uit Putte reed met een snelheid van 160 km per uur over de Rijksweg A4, drie kwartier later reed een 53-jarige Rotterdamse automobilist met 158 km per uur over die weg. Op de A4 is 100km/u toegestaan. Beiden moesten hun rijbewijs inleveren en kregen een proces-verbaal.

Diefstal van dieselolie, Voorburger aangehouden Voorburg Een 31-jarige Voorburgse vrachtautochauffeur controleerde op zondag 20 april rond middernacht nog maar een keer zijn vrachtauto. Hij had het voertuig zoals gebruikelijk op de Prinses Irenelaan geparkeerd en constateerde voor de derde keer dat er dieselolie uit de tank was ontvreemd. Ditmaal werd de dader kennelijk overlopen, want de attributen, waaronder een slang en een halfvolle jerrycan werden door de Voorburger nabij zijn vrachtauto aangetroffen. Hij zag nog juist een auto wegrijden, waarop hij de politie belde. De betreffende auto werd op het Lavendel in Leidschendam gecontroleerd. De 41-jarige Voorburgse bestuurder rook nog naar de dieselolie. Hij had een geheel gevulde jerrycan in zijn auto en de dop van de jerrycan, die hij op de plaats van de diefstal had achtergelaten. De Voorburger werd aangehouden en ingesloten in het politiebureau, alwaar proces-verbaal tegen hem werd opgemaakt.

Geen gastvrij onthaal
Voorburg Een 41-jarige Voorburger wist kennelijk al wat hem te wachten stond, toen hij op maandag 21 april omstreeks 03.00 uur bezocht werd door politieagenten. De man had na een onenigheid met zijn buurman een honkbalknuppel gepakt en een 36-jarige Hagenaar daarmee tegen het hoofd geslagen. Toen de politie korte tijd later aan de deur verscheen hield hij een klauwhamer achter zijn rug vast. Hij deelde later mee, dat hij zich daarmee had willen verzetten tegen zijn aanhouding. Zover kwam het echter niet. De Voorburger werd al snel overmeesterd en aangehouden. Hij kreeg op het politiebureau een proces-verbaal. De hamer en de honkbalknuppel werden in beslaggenomen.

Teveel op
Rijswijk Een 37-jarige man uit Rijswijk op een snorfiets mocht zondagavond om 22.40 uur niet meer verder rijden omdat hij teveel gedronken had. De Rijswijker reed op de Bazuinlaan toen politieagenten hem controleerden. Hij blies 510 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille). De man ging met een tijdelijk rijverbod en een proces-verbaal naar huis.

Niet alles in orde
Rijswijk - Politieagenten zagen 20 april om 23.50 uur een aotomobilist met zeer hoge snelheid op de Haagweg richting de Hoornbrug rijden. De beginnend bestuurder, een 24-jarige man uit Den Haag bleek teveel te hebben gedronken. Hij blies 110 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille). De Hagenaar kon geen geldig rijbewijs laten zien aan de agenten en de APK van zijn auto was ook verlopen. Met een proces verbaal en meerdere bekeuringen op zak verliet hij het politiebureau.

Man gewond bij werkzaamheden bus
Wateringen Een 30-jarige man raakte zondag 20 april om 11 uur gewond bij werkzaamheden aan een bus. Hij was aan de Klopperman bezig met het oppompen van een band, toen die band ontplofte en samen met een gedeelte van de bus tegen hem aankwam. Hij raakte gewond en personeel van de ambulancehelikopter stabiliseerde hem voordat de ambulance hem naar het ziekenhuis bracht. De arbeidsinspectie is op de hoogte gebracht van het ongeval.

Vechtende honden zorgen voor ruzie
Delft Een 45-jarige Delftenaar kreeg zondag 20 april een proces-verbaal voor mishandeling omdat hij een 31-jarige Delftenaar geslagen zou hebben. De mannen liepen beiden omstreeks 12.45 uur met hun honden op het Bastiaansplein toen de hond van de 31-jarige de hond van de 45-jarige aanviel. Omdat de eigenaar van de agressieve hond niets deed om zijn hond onder bedwang te krijgen, zou de 45-jarige man hem twee klappen en een kopstoot gegeven hebben. De 31-jarige man deed aangifte van mishandeling. De 45-jarige verdachte kreeg op het politiebureau een proces-verbaal.

Racefietsers botsen
Delft Bij een aanrijding tussen twee mannen op de racefiets is zondag
20 april om 10.50 uur een 45-jarige man uit De Lier gewond geraakt aan zijn schouder. De mannen reden ieder met een groepje wielrenners op het Sint Maartensrechtpad en kwamen in een bocht met elkaar in botsing. De andere fietser, een 51-jarige man uit Den Haag, belandde na de botsing in de sloot. Hij raakte niet gewond.

Voetganger gewond
Delft Een 60-jarige man uit Delft is zondag 20 april om 18.00 uur op de Martinus Nijhofflaan gewond geraakt bij een aanrijding met een
21-jarige automobilist uit Delft. De voetganger stak de weg over terwijl het stoplicht op rood stond. De automobilist zag de voetganger en toeterde om hem te waarschuwen. Volgens de bestuurder leek het er op dat de voetganger een stap achteruit deed en bleef staan. Maar ineens stak de man toch over. De automobilist kon niet meer op tijd remmen en reed de man aan. De voetganger raakte hierbij gewond aan zijn been. Hij moest voor behandeling naar het ziekenhuis. Het slachtoffer was onder invloed van alcohol. De politie onderzoekt de aanrijding.

Politie zoekt getuigen vernielingen
Zoetermeer De politie is op zoek naar getuigen van een reeks vernielingen afgelopen weekend. In de nacht van zaterdag 19 april op zondag 20 april werden van geparkeerde personenautos in de wijk Oosterheem de banden lek gestoken. De vernielingen concentreerden zich in omgeving van de Heenvlietstraat en de Hagesteinstraat en gedeeltelijk in de Stromenbuurt. Tot op heden werd in circa 60 zaken aangifte gedaan. De politie is op zoek naar een ieder die informatie heeft die de politie kan helpen bij het oplossen van deze reeks vernielingen. Elke informatie kan van belang zijn. U kunt bellen met de recherche van Bureau Zoetermeer via 0900-8844. Liever anoniem? Dat kan via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Dronken automobilist botst met fietser
Zoetermeer Een 43-jarige automobilist uit Den Haag kon zondag 20 april zijn rijbewijs inleveren nadat hij op de Leidsewallen betrokken was geraakt bij een aanrijding met een fietser. De man kwam om 16.40 uur in botsing met een 73-jarige fietser uit Zoetermeer. De vrouw kwam ten val en raakte licht gewond aan haar gezicht en been. De politie nam de automobilist een blaastest af, en hieruit bleek dat de man veel te veel had gedronken. Hij blies 745 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille). De politie onderzoekt nog de exacte toedracht van de aanrijding. Het slachtoffer kon na behandeling in het ziekenhuis weer naar huis.

Man mishandeld, drie verdachten aangehouden
Zoetermeer De politie hield op zondag 20 april twee mannen en een vrouw (allen 24 jaar, uit Zoetermeer, Den Haag en Leidschendam) aan op verdenking van betrokkenheid bij de mishandeling van een 25-jarige man uit Zoetermeer. Het slachtoffer werd bij een ruzie met vier mannen zwaar mishandeld. Hij raakte hierbij gewond aan zijn hoofd en werd overgebracht naar het ziekenhuis. De man kreeg om nog onbekende redenen op het Croesinckplein ruzie met de vier verdachten. Toen de politie arriveerde waren de verdachten al gevlucht, maar getuigen konden beschrijven in welke auto ze waren weggereden en zij wisten ook het kenteken van de auto. De politie trof de betreffende auto aan op de Jan van Beierenlaan. Toen de politie bezig was met het wegtakelen van de auto, kwamen de drie verdachten aanlopen en vertelden dat de auto van hen was. Daarop werd het drietal aangehouden. De recherche onderzoekt de zaak. Mocht u informatie hebben die de recherche kan helpen bij het oplossen van deze zaak, neemt u dan contact op met de politie Zoetermeer via 0900-8844. Anoniem kan uiteraard ook via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.