KNHS

terug

Veel kandidaten voor Nederlandse titel springen senioren 21 april 2008

MIERLO (KNHS) - Op de uiterst gezellige terreinen van Eric van der Vleuten in Mierlo vindt vanaf donderdag de strijd plaats om het Nederlands kampioenschap bij de springruiters. Natuurlijk is het belangrijkste de te behalen titel, maar daarnaast biedt deze wedstrijd ook de mogelijkheid aan ruiters om zich in de kijker te rijden van bondscoach Rob Ehrens.

"Ik heb mijn planning voor de Samsung Super League wedstrijden van La Baule, Rome en Sankt Gallen in principe rond. Maar de combinaties zullen mij wel moeten overtuigen", zegt bondscoach Rob Ehrens, die alle dagen in Mierlo aanwezig is. "Mierlo geeft mij een goed inzicht hoe de combinaties er op dit moment voorstaan. Daarom ga ik niet naar Gothenburg. Daar worden mijn taken waargenomen door Johan Heins, die toch al van plan was daar naar toe te gaan", aldus Ehrens.

Titelverdedigster Angelique Hoorn liet tijdens Indoor Brabant al zien dat haar hengst Blauwendraad's O'Brien topfit is en de Wanneperveense amazone zal alles op alles zetten om haar derde kampioenstitel te veroveren. Jeroen Dubbeldam (Weerselo) heeft in BMC Up and Down een paard dat ook in vorm is, getuigde de goede vijfde plaats in de met 100.000 euro gedoteerde Global Champions Tour wedstrijd in Doha. Maar er zijn meer favorieten, zoals vader en zoon Van der Vleuten, die een thuiswedstrijd rijden. Ook vader en zoon Raijmakers (Asten) zullen in de voorste linies te vinden willen zijn, net als Gert-Jan Bruggink (Weerselo) en al die andere talentvolle ruiters. Het Nederlands kampioenschap begint op donderdag 24 april om 17.00 uur met een jacht, gevolgd op vrijdag met een wedstrijd die direct op tijd wordt verreden. Ook deze wedstrijd begint om 17.00 uur. Op zaterdag hebben de paarden die aan het Nederlands kampioenschap deelnemen een rustdag. Op zondag gaat de eerste manche van de beslissingen brengende finale van start om 12.30 uur, terwijl de tweede manche begint om 16.15 uur. De huldiging staat gepland om 17.00 uur. Parcoursbouwer is net als in de voorgaande jaren Louis Konickx. "Ik wil een zwaar Nederlands kampioenschap bouwen, maar er tegelijkertijd voor waken dat de paarden worden afgebluft. Omdat het terrein in Mierlo lang en breed is heb ik veel mogelijkheden en dat is dan ook de reden dat ik graag in Mierlo bouw. Ik zal een paar verschillende sloten gebruiken. Niet dat ze breed zullen zijn, maar waar het om gaat is te testen of de paarden met moed springen", aldus Konickx.

Naast het Nederlands kampioenschap wordt er vanaf 24 april tot en met zondag 27 april in twee ringen gesprongen met vele andere rubrieken.

KNHS Mediavoorlichting,
Jacob Melissen

Meer info zie: www.chmierlo.nl