Overname WaterCare Nederland B.V. door Watercompany International B.V.

21/04/2008 15:31

Watercompany International B.V.

Oudenbosch - Watercompany International B.V. heeft de firma WaterCare Nederland B.V. overgenomen. De overname zal Watercompany Internationals positie als Nederlands grootste speler op het gebied van waterleidingkoelers verder versterken. De acquisitie betekent bovendien een versterking van de portefeuille van Watercompany International B.V. en van haar concurrentiepositie in Nederland.

WaterCare Nederland B.V., opgericht in 2001, heeft van begin af aan veel geïnvesteerd in de promotie van het 'point of use' concept. Het bedrijf was samen met Watercompany International B.V. één van de eerste leveranciers van waterleidingkoelers in Nederland. In een paar jaar tijd heeft WaterCare Nederland B.V. een snelle groei gerealiseerd en enkele duizenden koelers in bedrijf gesteld. Beide successen zijn tot stand gekomen door het geven van vakkundige uitleg over de kosten- en gemaksvoordelen van waterleidingkoelers ten opzichte van flessenkoelers.

"De overname is een positieve stap voor beide ondernemingen", aldus Robert Moorman, directeur van Watercompany International B.V. "WaterCare Nederland B.V. zal voortaan Waterlogic(R) producten gaan voeren en als organisatie zelfstandig binnen Watercompany International B.V. gaan functioneren. We zullen voortbouwen op haar succesvolle strategie, haar sterke portefeuille en op het grote potentieel aan talent en knowhow binnen dit bedrijf. Tegelijkertijd zullen we gezamenlijk de mogelijkheden bekijken om Watercompany Internationals en WaterCare Nederlands concurrentiepositie te verstevigen."

Volgens Jeroen Speksnijder, voormalig directeur/eigenaar van WaterCare Nederland B.V., is de overname door Watercompany International B.V. niet alleen een logische maar ook een wenselijke stap. "Wij hebben de laatste jaren veel in ons bedrijf en onze mensen geïnvesteerd. Het is dan ook bijzonder plezierig dat deze nieuwe samenwerking ons de kans geeft toekomstige groeiscenario's te realiseren waarbij we onze eigen identiteit kunnen handhaven. Dat is een boeiend perspectief. WaterCare Nederland B.V. zal vanuit Amersfoort een actieve salesdivisie blijven inzetten in combinatie met een gedeelte logistiek."

Bron: Watercompany International B.V., 21-04-2008





http://www.waterlogic.nl/