Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten maandag 21 april 2008

Zaanstreek-Waterland, 21-04-2008 o Voetballers aangehouden en ruzie over honden

Voetballers aangehouden

Jisp, zondag 20 april 2008, 16:21 uur.

De politie heeft twee spelers van een voetbalclub uit Amsterdam aangehouden als verdachten van mishandeling. De 21 en 28 jaar oude voetballers zouden spelers van de thuisclub hebben geslagen. Door één van hen zou hiervoor de cornervlag zijn gebruikt. De ambulance kwam naar het voetbalveld en één voetballer werd onderzocht maar bleek niet gewond. De verdachten werden verhoord en daarna in vrijheid gesteld.

Ruzie over honden

Monnickendam, maandag 21 april 2008, 09:34 uur.

Een 61-jarige man uit Monnickendam die zijn hond uitliet is door de politie aangehouden als verdachte van mishandeling. De man zou een 75-jarige plaatsgenoot die ook met zijn hond aan de wandel was na een woordenwisseling hard tegen een scheenbeen hebben getrapt. Na het incident heeft de schoppende man zelf de politie en de ambulance gebeld. De gewonde man werd door het ambulancepersoneel ter plaatse behandeld waarna hij aan het bureau aangifte deed. De verdachte betuigde spijt en werd na verhoor heengezonden.

Inbraak uitzendbureau

Zaandam, maandag 21 april 2008, 08:23 uur.

De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak bij een uitzendbureau op de Westzijde die moet hebben plaatsgevonden tussen vrijdagmiddag en maandagochtend. Aan de achterzijde was het slot van de deur geforceerd om binnen te komen. Drie computers en een koffiezetapparaat worden vermist. Forensische Opsporing onderzoekt de inbraaksporen.

Winkeldief meldt zich bij politie

Wormerveer, maandag 21 april 2008, 11:19 uur.

Een 23-jarige man uit Wormerveer kwam zich bij de politiepost aangeven omdat hij eerder bij een drogisterij goederen had willen stelen. Hij zou een flesje cosmetica hebben meegenomen voorbij de kassa. Buiten zou hij het flesje hebben weggegooid omdat hij spijt van de diefstal had. De man stond ook nog in de computer omdat hij moest worden gehoord in een huiselijk geweld zaak. Na het geven van verklaringen in beide zaken werd de verdachte in vrijheid gesteld. De dossiers worden overgedragen aan justitie.