Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

21 april 2008

'Girl-parkeer-power' !

Hertz organiseert het Nederlands Kampioenschap Achteruit Inparkeren voor Vrouwen

Een hele mond vol en het klinkt als een grapje: Het Nederlands Kampioenschap Achteruit Inparkeren voor Vrouwen. Maar autoverhuurbedrijf Hertz is bloedserieus! Nou ja, bloedserieus... Hertz wil in elk geval voor eens en voor altijd bewijzen dat vrouwen en autorijden prima samengaan! De heuse competitie vindt op 20 mei plaats, ergens in the streets of Amsterdam. Alle vrouwen kunnen zich vanaf nu inschrijven op www.achteruitinparkeren.nl.

Volgens de vrouwvriendelijkste autoverhuurder van Nederland, Hertz, zijn auto's absoluut geen exclusief mannending meer. Ook beheersing van het kunstje achteruit inparkeren behoort niet slechts toe aan de mannelijke 50% van de wereldbevolking. Met het Nederlands Kampioenschap Achteruit Inparkeren voor Vrouwen, wil Hertz laten zien dat vrouwen ook echt kunnen rijden en dat het belachelijke vooroordeel over niet kunnen inparkeren voor eens en voor altijd de berm in kan. "En zo is het." aldus Henk van den Helder, General Manager van Hertz Benelux. "Hertz, een sympathiek evenement, leuke specials, goede regeling voor parkeerschades en de mooiste Mercedes Benz modellen, het hoort bij elkaar en door middel van deze actie willen we aantonen dat we in zijn voor FUN en leuke acties'.

Vrouwen die denken over uitstekende inparkeervaardigheden te beschikken, kunnen dat op 20 mei aan heel Nederland laten zien. Iedereen kan zichzelf, een vriendin, buurvrouw of collega opgeven via de website www.achteruitinparkeren.nl. Floortje Dessing, ambassadrice van Hertz, zal het kampioenschap begeleiden en presenteren. De jury, bestaande uit o.a. racecoureurs Sandra van der Sloot en Tim Coronel, velt uiteindelijk haar oordeel over de kunsten van de deelneemsters en zal besluiten wie de beste is en een jaar lang gratis in een Mercedes SLK mag rondscheuren.

Noot voor de redactie,