Persberichten stad Utrecht, 08.30 uur

Utrecht, 21-04-2008

Woninginbrekers aangehouden

UTRECHT In de nacht van zondag 20 op maandag 21 april heeft de politie twee mannen aangehouden omdat zij hadden ingebroken in een woning aan de Kenaustraat.

Omstreeks 00.15 uur kreeg de politie diverse meldingen van getuigen die het vermoeden hadden dat er ingebroken werd in een pand aan de Kenaustraat. Ter plaatse zagen agenten nog net een man de woning inlopen. Bij het zien van de politie renden twee inbrekers weg. De agenten zetten de achtervolging in. Op de hoek van de Marnixlaan met de Van Egmondkade kon een 28-jarige verdachte uit Utrecht worden aangehouden.

De tweede verdachte zag kans om in zijn auto te stappen en wilde zo de politie ontlopen. Een agent die dit zag gebeuren, stapte ook in de auto om zo te voorkomen dat de verdachte zou wegrijden. De 37-jarige verdachte uit IJsselstein reed toch weg met de agent nog half in de auto. De agent kon zich nog net in veiligheid brengen. De verdachte reed met hoge snelheid en met nog één zijportier open weg. Uiteindelijk werd ook hij even verder aan de kant gezet en aangehouden. Beide mannen werden voor verhoor ingesloten op het bureau.

Bestuurders onder invloed

UTRECHT De politie heeft in de nacht van zondag 20 op maandag 21 april een man aangehouden omdat hij onder invloed op zijn bromfiets reed.

Tijdens de surveillance zagen agenten omstreeks 03.30 uur een bromfietsbestuurder over de Nobelstraat rijden. De bestuurder droeg geen helm, had geen verlichting aan en reed zonder kentekenplaten.

De 29-jarige bestuurder uit Utrecht werd aan de kant gezet. Op het moment dat de agenten de man aanspraken, roken zij een sterke alcohollucht. Na een eerste blaastest bleek dat hij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 645 ug/l uit. De Utrechter kon direct zijn rijbewijs inleveren en werd met een proces-verbaal en een algeheel rijverbod van negen uur naar huis gestuurd.

UTRECHT Op de Utrechtseweg werd een 27-jarige vrouw uit Sint-Michielsgestel

gecontroleerd.

De vrouw viel op omdat zij vreemd rijgedrag vertoonde. Zij gaf nergens richting aan en

maakte een onzekere indruk. Rond 00.40 uur kreeg de vrouw een stopteken. Na een eerste

blaastest werd duidelijk dat de vrouwe te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 480 ug/l uit. Met een proces-verbaal en een rijverbod van vier uur kon de bestuurster weer naar huis.

Brand

URTECHT Op de Cambridgelaan ontstond zondagavond brand in een flatwoning. Twee personen moesten voor onderzoek naar het ziekenhuis.

Rond 22.30 uur kreeg de politie een melding dat er brand was uitgebroken in een flat aan de Cambridgelaan op de negende verdieping. Ter plaatse was er veel rookontwikkeling en waren alle bewoner de flat al uit. Een bewoner had een pan met olie op het vuur laten staan en was deze vergeten. Hierdoor ontstond een grote rookontwikkeling. Een buurman wist de brand te blussen, waardoor erger werd voorkomen. Door de rook moesten twee personen voor onderzoek naar het UMC in Utrecht.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op het Ravelijnpad vond zondagmiddag een aanrijding tussen een voetganger en een fietser plaats. Hierdoor raakte de voetganger gewond.

Een 40-jarige fietser uit Utrecht reed omstreeks 16.35 uur over het fietspad. Toen hij een

27-jarige vrouw uit Utrecht wilde inhalen, stapte de vrouw plotseling iets opzij. Hierdoor reed de fietser tegen de vrouw, waardoor zij ten val kwam en licht gewond raakte. Een verpleger van de motorambulance heeft de Utrechtse onderzocht. Zij hoefde niet naar het ziekenhuis.