Bureau Verkeershandhaving


Dronken automobiliste rijdt door na verkeersongeval met drie gewonden

21 april 2008

Een 18-jarige automobiliste uit Tilburg heeft zaterdagnacht 19 april drie voetgangers aangereden, waarna zij doorreed zonder zich om de slachtoffers te bekommeren.

Op het trottoir
De drie slachtoffers, een 25-jarige man uit Rijen, een 36-jarige man uit Etten-Leur en een 28-jarige vrouw uit Tilburg, werden aan de kant van de weg gevonden, waar zij tegen een hekwerk aan lagen. Twee getuigen verklaarden dat een auto met hoge snelheid aan was komen rijden en de bestuurster in de bocht de macht over het stuur was verloren. De drie voetganger die op het trottoir liepen, heeft zij daarbij aangereden, waarna zij doorreed.

Dronken
Op de weg lagen een stuk bumper en een kentekenplaat van de auto van de veroorzaker. De tenaamstelling van de auto, leidde de politie naar de moeder van de veroorzaker, die vertelde dat haar dochter haar al twee keer in paniek gebeld had. Hierop heeft de moeder op verzoek van de agenten haar dochter opnieuw gebeld, waarna deze kon worden opgespoord en aangehouden. De Tilburgse, die geen rijbewijs heeft, bleek ook nog onder invloed van alcohol te zijn. Een blaastest wees uit dat zij 1,2 promille alcohol in haar bloed had, zes maal de toegestane hoeveelheid voor een beginnend bestuurder.

Ziekenhuis
De drie slachtoffers zijn naar het ziekenhuis vervoerd. Het vrouwelijke slachtoffer dat schouderletsel had, mocht na behandeling het ziekenhuis weer verlaten. De man uit Rijen heeft beide benen gebroken en een hersenschudding opgelopen. Hij ligt nog in het ziekenhuis, net als de 36-jarige man uit Etten-Leur, die een zware hersenschudding en letsel aan zijn rechteroor opliep.