Ingezonden persbericht

Theater - Congrescentrum De Tamboer Hoogeveen
JAZZ VIBES' THEATERBENDE XL

Algemeen
Theater De Tamboer heeft in 2007 met het concept Jeugdclub Theaterbende - Niet voor snotneuzen- de landelijke marketingprijs De Gouden Struis gewonnen. Uit het succes van dit project is er in september 2008 een vervolg in het leven geroepen met de Theaterbende XL. De jeugdclub is bedoeld voor kinderen van 8 t/m 12 jaar, terwijl de XL bende verder gaat voor jongeren van 12 t/m 17 jaar. Voor Jazz Vibes wilde de organisatie graag ook jonge mensen betrekken bij het festival en ze evenals bij de twee andere theaterbendes een actieve rol laten spelen. Een van de jongeren uit de Theaterbende XL is Ezra Lesimanuaea (17) die samen met De Tamboer het voortouw heeft genomen om een eigen Theaterbende voor Jazz Vibes op te richten. De kinderen van de Theaterbende XL zijn in sommige gevallen namelijk net iets te jong om bepaalde verantwoordelijkheden te krijgen binnen het omvangrijke festival. Samen met Ezra zijn diverse jongeren benaderd en inmiddels hebben acht enthousiastelingen zich aangemeld, variërend van 16 tot 24 jaar (vier meiden en vier jongens). Dit zijn voornamelijk mensen die zelf een instrument bespelen en of op andere vlakken affiniteit met jazzmuziek hebben. De jongeren zitten op school in Hoogeveen, onder meer aan het MAK (HAVO/VWO) of zijn al aan het werk. Voordat toegelicht wordt wat zij voor het festival gaan betekenen, eerst een algemene indruk van het concept van De Theaterbende en het daar uit voort vloeiende Jazz Vibes' Theaterbende XL

Aanleiding & doelgroep
Sinds een aantal jaren worden er geen schoolvoorstellingen meer in De Tamboer gehouden, met uitzondering van een voorstelling voor groep 7-8. Alle andere schoolvoorstellingen worden door Kunst en Cultuur Drenthe op de scholen zelf georganiseerd. Om kinderen toch te interesseren voor theater en om jeugdtheater ín het theater zo laagdrempelig mogelijk te houden, worden tal van activiteiten georganiseerd, zoals bijvoorbeeld de jeugdtheaterdag. In het seizoen 2006-2007 heeft De Tamboer een theaterclub voor kinderen opgericht. Voor kinderen van 8 t/m 12 jaar die meer willen weten over theater en cultuur. Een jaar later volgt de Theaterbende XL, voor kinderen van 12 t/m 17 jaar. Jazz Vibes krijgt zijn eigen Theaterbende met muziek- en jazzliefhebbers. De Theaterbendes zijn bedoeld voor kinderen en jongeren die wonen in de regio Hoogeveen en omstreken. Jazz Vibes wijkt daar iets van af, omdat het festival bedoeld is als platform voor noordelijk talent en in dit geval geldt dat ook.

Uitgangspunten en doelstellingen
. Kinderen en jongeren betrekken bij het theater; zowel bij het gebouw als bij alles wat zich er in afspeelt. In het geval van Jazz Vibes, jongeren betrekken bij het festival . Theater en jazzmuziek toegankelijker maken voor kinderen en jongeren. In het geval van Jazz Vibes, proberen te tonen dat jazz niet oubollig en saai is, maar een levendig en tijdloze genre is wat ook jongeren kan boeien. . Theater en jazzmuziek toegankelijker maken voor de ouders . Via de leden grotere bekendheid verzorgen voor het grote aanbod aan jeugdtheater en in het geval van Jazz Vibes voor jazzmuziek in het bijzonder.

Analyse
Uit eerder landelijke onderzoek is gebleken:
wie als kind in het theater komt of met andere kanten van cultuur in aanraking komt, weet dit op latere leeftijd beter te waarderen. Met andere woorden, als we nu investeren in jeugdtheater, kunnen we er later de vruchten van plukken. Als we nú laten zien hoe leuk en verrijkend cultuur kan zijn, werken we mee aan een samenleving waarbij theater een onderdeel van het bestaan wordt.

Boodschap campagne, inhoud en uitwerking
Om te laten zien hoe leuk en toegankelijk De Tamboer is, hebben we gekozen om een jeugdclub op te richten. Een oproep in het programmaboekje leverde zoveel respons op, dat we een ledenstop moesten hanteren. Er zijn inmiddels honderd leden, waarvan tachtig kinderen bij de Theaterbende (onder 12 jaar) en twintig van de Theaterbende XL. De groepen doen de volgende activiteiten:

. Iedere eerste zaterdag van de maand komt de Theaterbende bij elkaar. De ene keer gaan ze naar een voorstelling met een nagesprek of inleiding, een andere keer gaan ze zelf aan de slag. Dat kan zijn met toneelles of met stemgebruik, dans, affiches maken, schilderen, schimmenspel, regie, spelen met woorden en vele andere culturele uitingen. . De eerste avond hebben de kinderen in groepjes namen bedacht voor de jeugdclub en dat d.m.v. piepkleine toneelstukjes aan elkaar en aan de ouders gepresenteerd. Na stemming is de keuze gevallen op: Theaterbende. . Huistheatergezelschap van De Tamboer, DJT de Reus hield tijdens de repetitieperiode wekelijks een open middag special voor leden van de Theaterbende. Voor DJT de Reus een perfecte graadmeter om te kijken of hij op de ' juiste' weg zit. Voor de kinderen een unieke ervaring; zij maakten van zeer dichtbij mee hoe iets groeit van letters op papier naar een voorstelling met kostuums, licht, decor en muziek. . Leden van de Theaterbende vinden het leuk om te helpen. Zo zijn er nu bij iedere jeugdvoorstelling twee kinderen die helpen met het scheuren van de kaartjes. Ook delen zij kleurplaten uit bij de ingang, - bij de première van DJT de Reus waren ze verkleed als lakei en heetten iedereen welkom. De helpers van de dag mogen ook de bloemen geven aan de optredende artiesten. . Leden van de Theaterbende waren aanwezig bij een persconferentie van een musical die extra aandacht behoefde. Door het stellen van leuke vragen werd het een erg gezellige bijeenkomst. De leden schreven een verhaaltje en vroegen dat te plaatsen in de schoolkrant of nieuwsbrief op school. . De kinderen helpen bij het tot stand komen van de eigen website. Vanaf 3 maart is de site www.theaterbende.com online. Punt com omdat twee van de leden woonachtig zijn in Duitsland. De theaterbende is dus echt internationaal. Marit en Fadil zijn de boegbeelden van de site, leuke getekende figuren waarmee de kinderen zich kunnen identificeren. Op ieder plaatje dragen ze een hoed of een pet: een knipoog naar onze Tamboerman. . Leden van de Theaterbende kregen een zakdoek om het 'bende-gevoel' te simuleren. Bendeleden hebben een zakdoek om hun hals, om hun arm of laten m hangen uit hun broekzak. Ook kan hij als bandana op Žt hoofd gedragen. De tekst op de zakdoek is: www.theaterbende.com - niet voor snotneuzen. Deze zakdoek is het ŽbewijsŽ van lidmaatschap.

Uitgaande van de bovengenoemde punten gaat Jazz Vibes op dezelfde voet verder. Wat gaan we voorafgaand en tijdens het festival doen? Er is inmiddels een eerste bijeenkomst geweest met een aantal jongeren. De tweede bijeenkomst volgt eind april, begin mei. Via mail/telefoon wordt in de tussentijd contact gehouden met Ezra. De jongeren worden enerzijds ingezet als ambassadeurs van het festival, waarbij promotie van groot belang is. Ze krijgen promotiemateriaal van De Tamboer aangereikt en ontvagen uiteraard gratis t-shirts en entreekaartjes (en mogelijke andere bijkomende gadgets). Anderzijds fungeren de mensen als klankbordgroep. De al genoemde Ezra is min of meer de voorzitter van het geheel, omdat hij na benadert te zijn door De Tamboer, zelf het initiatief heeft genomen leeftijdgenoten te benaderen met de vraag een bijdrage te leveren aan Jazz Vibes. Ezra is de contactpersoon tussen de jongeren en de artistiek inhoudelijke begeleiding. Uit de eerste bijeenkomst bleek het volgende:

Voorafgaand aan het festival (ambassadeurs/ promotie)
1. Ezra gaat een Hyves pagina aanmaken waarmee hij namens de Tamboer leeftijdsgenoten probeert te bereiken en enthousiastmeren. Hierbij kan hij uiteraard een beroep doen op de medewerkers van het theater die hem kunnen voorzien van informatie.
2. De Tamboer probeert een van de leden in contact te brengen met de Jongerenpagina van de Hoogeveense Courant, waar die persoon een verhaal kan schrijven over het festival en mogelijk een van de artiesten kan interviewen. De Tamboer zorgt ervoor dat artiest en bendelid met elkaar in contact gebracht worden.
3. De jongeren gaan actief flyers en programmaboekjes verspreiden bij diverse uitgaansgelegenheden en muziek/jazzgerelateerde locaties. Daarnaast proberen ze voor zover mogelijk, mondeling toelichting en informatie te geven over het festival en waarom zij vinden dat je er naar toe moet. Marijke van Boven (16) heeft bijvoorbeeld zangles in Hoogeveeen en wil haar zangdocent en medeleerlingen er actief van op de hoogte stellen tijdens bijvoorbeeld een voorspeelavond, wat er tijdens Jazz Vibes allemaal te doen is en dat er een interessante zangworkshop van Kim Hoorweg is waaraan deelgenomen kan worden.
4. Via de bendeleden neemt De Tamboer contact op met twee middelbare scholen en hun muziekdocenten. Een daarvan is een docent van Ezra, Marijke en Elise van Huizen (16). Het gaat om de bovenbouw van het MAK (HAVO/VWO) en om de RSG Woldersbos (HAVO/VWO). De jongeren proberen op hun eigen school de docenten te enthousiastmeren om het een en ander tijdens de les te kunnen vertellen over het festival en hierbij worden programmaboekjes uitgedeeld.
5. Een ander uitdagend onderdeel is het organiseren van een interview met een webcam (of andere internetverbinding) met Kim Hoorweg en of Room Eleven. De Tamboer probeert een interview te regelen met een van de bovengenoemde artiesten, waarbij er via internet en het gebruik van een webcam een interview afgenomen kan worden onder begeleiding van een muziekdocent. Op deze manier hoopt De Tamboer jongeren via moderne middelen meer te betrekken bij het festival. Tijdens de bijeenkomst zagen de bendeleden dit wel zitten.
6. Omdat diverse jongeren in de examenperiode zitten, wil De Tamboer via Radio Drenthe en of Radio Hoogeveen proberen een aantal van hen naar de studio te krijgen en dat zij daar in samenwerking met de programmamakers Kim Hoorweg of een andere artiest mogen interviewen. Ook hierop werd enthousiast gereageerd. Eventueel zou zoiets ook mogelijk zijn om via de NPS of Arrow Jazz FM, aangezien de bekende presentator Hans Mantel het festival gaat presenteren. Hij heeft aangegeven in diverse programma's aandacht te willen besteden aan Jazz Vibes en mogelijk interviews af te nemen. Wellicht is dit ook een uitdaging voor een aantal XL bendeleden.

Tijdens de dag zelf:

1. Tijdens het festival hebben jongeren aangegeven de workshops te willen ondersteunen door een wat actievere rol te spelen. Een aantal doen zelf mee aan de workshops en proberen het voortouw te nemen. Bijvoorbeeld wanneer iemand gevraagd wordt om op de voorgrond te treden. Het is immers altijd een beetje eng wanneer je voor een vreemde groep mensen je muzikaliteit moet laten horen.
2. ' s Middags en ' s avonds moeten de artiesten ook opgevangen worden. Twee jongeren zullen 's middags en ' s avonds medewerkers van De Tamboer ondersteunen. Uiteraard worden die jongeren afgelost door twee andere mensen, anders krijgen ze niets van het festival te zien. Diverse mensen vonden het spannend om een kijkje achter de schermen mee te krijgen. Ze zullen bijvoorbeeld helpen met het afvinken van namen wanneer een artiest zich meldt, hen voorzien van polsbandje, de muzikanten wijzen naar hun kleedkamers en hen wegwijs maken in het gebouw. De eindverantwoordelijkheid is uiteraard voor De Tamboer.
3. Een ander belangrijk punt is dat de Theaterbendeleden een klankbord vormen voor het festival. De Tamboer wil graag een idee krijgen wat jongeren vinden van de diverse stijlen jazz die te zien en te horen zijn, de workshops, de sfeer, de bezoekers en in hoeverre het aansluit bij hun interesses.
4. Tot slot zijn er een of twee mensen die een verslag schrijven voor de website over het festival (in de vorm van een recensie), zodat mogelijke bezoekers voor de tweede editie zicht krijgen in het festival. Tastbare resultaten
Omdat dit de eerste editie van Jazz Vibes betreft, zijn er nog geen tastbare resultaten. Wel zijn die er van de Theaterbende voor kinderen, waar het allemaal mee begon en een vergelijkend concept heeft. Om een indruk te geven: inmiddels zijn er dus tachtig kinderen lid geworden. Tachtig kinderen die iedere maand in het theater komen. Na doe-activiteiten worden de ouders uitgenodigd om te zien wat hun kinderen hebben geleerd. Soms komen er ook andere belangstellenden mee. Dat resulteerde al een aantal keer in een volle benedenzaal, zomaar tweehonderd theaterbezoekers die de smaak te pakken kregen van theater. Door de Theaterbende - maar ook door de vele andere activiteiten op het gebied van stimulering jeugdtheater - is het bezoek aan jeugdtheater, vooral de kleinschalige producties, enorm gestegen. De kinderen zijn niet alleen afkomstig uit de regio Hoogeveen, maar ook uit Friesland, heel Drenthe en zelfs Duitsland. Aansluitend op De Theaterbende van kinderen hoopt Jazz Vibes ook een toename van jongeren te vinden tijdens de tweede editie en de programmering mogelijk in bepaalde aspecten aan te passen op de wensen van deze doelgroep.

Niet tastbare resultaten
Initiator Rommy Bijlsma over de Theaterbende - Niet voor snotbeuzen: "Bijzonder veel positieve reacties. Van ouders, opa's en oma's en natuurlijk van de kinderen zelf. Iedere maand is het genieten geblazen. De sfeer is bijzonder prettig, de kinderen stralen, een algemeen positief gevoel. Niet in geld uit te drukken. De Theaterbende kost veel aan inzet maar dat weegt niet op tegen de energie die het oplevert." Uiteraard hopen we dat er vergelijkbare resultaten zichtbaar worden bij Jazz Vibes.

Vervolgtraject
Wat betreft de andere twee Theaterbendes, waar het allemaal mee begon, daar is een speciale site voor in het leven geroepen, die sinds 3 maart 2007 in de lucht is. Uiteraard zijn daar alle regionale, lokale en landelijke pers over geïnformeerd. Daarnaast is er een Theaterbende ansichtkaart verstuurd naar bezoekers van jeugdtheatervoorstellingen van de afgelopen seizoenen. Tevens wordt de kaart verspreid onder de leden van de Theaterbende en op diverse locaties waar kinderen zijn, zoals de basisscholen in de gemeente Hoogeveen, bibliotheken, zwembaden etc. Leden van de Theaterbende gaan op o.a. radio Hoogeveen en wellicht Radio Drenthe vertellen over de Theaterbende. Via de nieuwe website wordt alles op het gebied van jeugdtheater in De Tamboer gepromoot. Ook de jeugdtheaterambassadeurs kunnen hun informatie vinden, kinderen die een spreekbeurt willen houden, de voorstellingen die nog komen, kleurplaten, games, een filmpje over Žeen dag in het theaterŽ - overal wordt op het moment van schrijven nog aan gewerkt. Al doende komen er nieuwe plannen, ook initiatieven van de ouders, om jeugdtheater groot te maken.

Voor Jazz Vibes kan nog nu nog niet gesproken worden over een vervolgtraject, omdat eerst gekeken moet worden hoe de eerste editie bevalt. Het is een leerfase, zowel voor De Tamboer als voor de jongeren. Beiden hebben in ieder geval hetzelfde doel: een te gek jazzfestival creëren, waarbij beleving hoog in het vaandel staat en dat zeker een plek moet krijgen bij jongeren (uit het noorden). Het is een mooi streven om volgend jaar nog grootster uit te pakken.


---- --
Theater - Congrescentrum De Tamboer

persbericht

21 april 2008

Theaterbende XL linkt jongeren AAN jazz festival

Jeugdige ambassadeurs met Jazz Vibes op Hyves

Hoogeveen - Met de inzet van jonge ambassadeurs, Hyves en andere eigentijdse media zoekt de Jazz Vibes-organisatie contact met een ongebruikelijke jazz-doelgroep: jongeren. Deze week gaat de speciale Hyves-pagina de lucht in onder redactie van Ezra Lesimanuaea (17), een van de Jazz Vibes Theaterbende XL-ambassadeurs. Het nieuwe jazzfestival, dat zijn eerste editie beleeft op zaterdag 14 juni a.s. in Theater De Tamboer, vervult daarmee een van de taken die het organiserende theater zich stelt, namelijk jongeren in contact brengen met theater en de vele verschijningsvormen ervan.

De Jazz Vibes Theaterbende XL komt voort uit de Theaterbende van De Tamboer, een succesvolle theaterclub voor kinderen ('niet voor snotneuzen!') van 8 tot 12 jaar en jongeren van 12 tot 17 jaar. Met deze Theaterbende won Theater De Tamboer in 2007 de landelijke theatermarketingprijs, De Gouden Struis.

Nu is er dus ook de Jazz Vibes Theaterbende XL; de XL-bendeleden zijn iets ouder (vanaf 16 jaar) en worden ingezet als klankbordgroep en ter promotie van het jazzfestival onder leeftijdgenoten. De Theaterbende XL bestaat vooralsnog uit 8 leden (vier jongens en vier meiden). Zij informeren jongeren over het festival, de muziek, het muziekgenre en het theater via (lokale) radio, televisie, gedrukte en digitale media. Daarnaast hoopt Jazz Vibes ook via lesprogramma's in samenwerking met docenten op scholen en culturele instellingen samen te werken. De Jazz Vibes Theaterbende XL is actief in de aanloop naar het festival, maar ook op de dag zelf. Zij worden ingezet als medewerker voor en achter de schermen, en als speciale verslaggevers voor o.m. de festival-website. Jazz Vibes Theaterbende XL is te vinden op Hyves onder www.jazzvibes.hyves.nl en op www.jazzvibes.nl.

EINDE PERSBERICHT

Info:

Angelique van Os
Programmeur/PR Jazz Vibes
Tel. 06 41524596
angeliquevanos@yahoo.com

Tris van der Wal
Marketing & PR
Theater - Congrescentrum De Tamboer
Tel. 0528-280113
marketing@detamboer.nl
www.detamboer.nl

www.jazzvibes.nl
www.jazzvibes.hyves.nl

Bijlage: achtergrondinformatie Jazz Vibes Theaterbende XL en Theaterbende-niet voor snotneuzen


---- --
Theater - Congrescentrum De Tamboer

persbericht

21 april 2008

Jazz VIBES dagprogramma met workshops en masterclasses

Hoogeveen - Zingen met Kim Hoorweg? Percussie met New Cool Collective? Saximprovisaties met Tineke Postma? Ambiteuze musici kunnen zich verbeteren onder leiding van professionals tijdens het middagprogramma van Jazz Vibes op zaterdag 14 juni a.s. Jong (vanaf 12 jaar) en oud, iedere serieuze amateur of semi-prof die zich op tijd (!) inschrijft kan voor een middag vol inspiratie terecht, en kan zelfs 's -avonds even optreden in het hoofdprogramma.

Workshop zangimprovisatie van Kim Hoorweg

Een primeur: de 15-jarige Kim gaf nog niet eerder een workshop op een festival. De nadruk van de workshop ligt op improvisatie en scatten. De deelnemers krijgen van te voren een mp3 opgestuurd van de song Lady be good van George Gershwin. Kim zingt verschillende koorpartijen in die de deelnemers van te voren kunnen instuderen. Dit nummer leent zich namelijk perfect voor een ondersteund koor waarover heen geïmproviseerd kan worden. Erwin Hoorweg, pianist en vader van Kim, maakt een apart arrangement voor het koor en de solisten. Tijdens de workshop gaat Kim naast stemoefeningen aan de slag met dit nummer en is er naast het koor ruimte voor drie a vier solisten. Alle deelnemers mogen ' s avonds voorafgaand aan het concert van Kim met haar en de band live dit nummer ten gehore brengen. Een unieke interactie tussen amateurs, profs en het publiek. De workshop is gericht op jongeren van Kim's eigen leeftijd, vanaf 12 a 13 jaar. Kim wil andere jongeren enthousiastmeren over jazz en laten zien en horen dat het niet suf en oubollig hoeft te zijn. Het ligt eraan wat je ermee doet. Kim gaf op de popschool van haar moeder eerder succesvolle workshops aan koren en jongeren. Maximaal 20 deelnemers kunnen zich inschrijven tot uiterlijk 2 weken voor het festival.

Workshop saxofoonimprovisatie door Tineke Postma

Saxofoniste Tineke Postma weet als geen ander hoe ze met leerlingen om moet gaan, aangezien ze zelf les geeft op het Amsterdams Conservatorium. Ze gaat evenals Kim, met een specifiek nummer aan de slag, waarbij de nadruk ligt op improvisatie op akkoordenschema's. Ook Postma arrangeert de desbetreffende song die de deelnemers van te voren opgestuurd krijgen zodat ze zich enigszins kunnen voorbereiden. Tevens zal Postma zich bezig houden met het spelen van rifs, die bijvoorbeeld ondersteunend kunnen zijn tijdens een solo. ' s Avonds wordt het nummer uitgevoerd voor publiek en krijgen de deelnemers de kans om zich met topmuzikanten op het podium hun longen uit het lijf te blazen. Maximaal 20 deelnemers kunnen zich inschrijven tot uiterlijk 2 weken voor het festival. Deelnemers moeten zelf hun instrumenten meenemen.

Workshop djembe & Bongospelen door percussionist(en) van New Cool Collective

De ongekend swingende percussionisten van jazz-Latin en Cubaans-beïnvloede New Cool Collective, Jos de Haas en Frank van Dok, weten als geen ander hoe ze een djembe of bongo kunnen bewegen. Jos gaat aan de slag met diverse technieken en ritmen. Geschikt voor jong en oud. Jazz Vibes is nog in overleg over een mogelijke interactie van deelnemers bij het avondprogramma. Maximaal 30 percussionissten kunnen meedoen.

Lezing '98 Jaar Jazz in Nederland' door jazzjournalist en kenner Eddy Determeyer Jazzmuziek van Nederlandse makelij staat ook in het buitenland in hoog aanzien. Sommige vaderlandse ensembles spelen vaker buiten de grenzen dan in eigen land. Feitelijk is die waardering er altijd al geweest. De grote, misschien wel de grootste tenorsaxofonist Coleman Hawkins werkte vóór de oorlog in Europa en was ook frequent in Nederland te vinden, waar hij onder meer opnamen maakte met The Ramblers. Later zou hij in een interview verklaren dat Nederlanders en Denen wat hem betreft de hipste muziekliefhebbers waren. Eerder was hier al De Jazzwereld van start gegaan, 's werelds eerste periodiek dat aan die nieuwe dansmuziek was gewijd. In vogelvlucht beluisteren de deelnemers bijna een eeuw Nederlandse jazz, met aandacht voor de rol van noordelijke musici in diverse fasen van die ontwikkeling. Eddy Determeyer is muziekjournalist. Hij werkt voor onder meer het tijdschrift JAZZ, de site Draaiomjeoren en De Concertzender. Zijn boek Rhythm is our Business: Jimmie Lunceford and the Harlem Express werd door de Association for Recorded Sound Collections onderscheiden met de 2007 Award for Best Research in Recorded Jazz Music.

Deelnemers kunnen zich aanmelden bij Theater De Tamboer, telefonisch of per e-mail. Er is beperkte deelname, dus vol = Vol

Overigens zijn er diverse besloten masterclasses voor noordelijk talent die met de betreffende artiesten 's avonds een of twee nummers live voor publiek ten gehore brengen. Het gaat om de gevorderde big band Scala (muziekschool Hoogeveen) die met Benjamin Herman aan de slag gaat en twee combo's, waarvan de een begeleid wordt door Francien van Tuinen en Joost Swart, en de ander door de gebroeders Dijkhuizen.

EINDE PERSBERICHT

Info:

Angelique van Os
Programmeur/PR Jazz Vibes
Tel. 06 41524596
angeliquevanos@yahoo.com

Tris van der Wal
Marketing & PR
Theater - Congrescentrum De Tamboer
Tel. 0528-280113
marketing@detamboer.nl
www.detamboer.nl

www.jazzvibes.nl
www.jazzvibes.hyves.nl

Bijlage: achtergrondinformatie Jazz Vibes Theaterbende XL en Theaterbende-niet voor snotneuzen


---- --