Ministerie van Defensie

21-04-2008 00:02

OVERLEDEN MILITAIREN AANGEKOMEN IN NEDERLAND

Bij het vertrek uit Afghanistan stonden langs de route naar het vliegveld bij Kamp Holland collegaâs opgesteld voor een laatste militaire groet.

De lichamen van de in Afghanistan gesneuvelde eerste luitenant Dennis van Uhm en soldaat der eerste klasse Mark Schouwink zijn zondagavond aangekomen op Vliegbasis Eindhoven. Na een korte ceremonie zijn zij overgedragen aan hun nabestaanden.

Ongeveer 180 militairen van de 43ste gemechaniseerde brigade vormden een erehaag. Onder hen waren zes collega's van hun peloton uit Uruzgan. Zij zijn samen met Mark Schouwink en Dennis van Uhm teruggevlogen uit Afghanistan. Na de uitvaart zullen zij terugkeren naar het gebied.

Foto: Defensie

Bij de aankomst in Eindhoven werden zij in aanwezigheid van de familie Van Uhm ontvangen door plaatsvervangend commandant der strijdkrachten luitenant-generaal Freek Meulman, commandant der landstrijdkrachten Rob Bertholee en commandant Mart de Kruif van de 43ste gemechaniseerde brigade.

Bij een aanslag afgelopen vrijdag kwamen de 22-jarige soldaat der eerste klasse Mark Schouwink en de 23-jarige eerste luitenant Dennis van Uhm om het leven. De 20-jarige soldaat der eerste klasse Toninho Norden en de 25-jarige korporaal der eerste klasse Roger Hack raakten gewond. De militairen dienden bij het 45ste pantserinfanteriebataljon Regiment Infanterie Oranje Gelderland in Ermelo, een onderdeel van de 43ste gemechaniseerde brigade.

U kunt uw deelneming betuigen in het condoleanceregister.