Gemeente Drechterland

11-4-2008
officiële start 22 april door wethouder Luzette Wagenaar

WonenPlus afdeling Sociaal advieswerk en belastingen

Vooral ouderen, gehandicapten en chronisch zieken kunnen thuis nog wel eens wat extra hulp gebruiken. Hiervoor kennen wij âWonenPlusâ. Via dit uitstekende initiatief zetten vrijwilligers zich in om extra ondersteuning te bieden. Het gaat hierbij niet om zaken die nu al met bestaande regelingen geboden worden, zoals huishoudelijke hulp of persoonlijke verzorging.

moeilijke brief Bij âWonen plusâ kunt u denken aan klusjes die in woning of tuin te zwaar worden of administratie die u niet meer zelf goed kunt bijhouden. Ook zijn er vrijwilligers die bijvoorbeeld uw rollator kunnen keuren, tips kunnen geven over de veiligheid in huis, een boodschapje kunnen doen, u kunnen vervoeren of hulp kunnen bieden wanneer uw computer vastloopt.

Nieuw bij WonenPlus: sociaal advieswerk en belastingen In onze huidige maatschappij raken we soms verstrikt in een doolhof van organisaties, regels en voorschriften. Denkt u bijvoorbeeld aan problemen met het aanvragen van huurtoeslag of uitkering. Problemen op de arbeidsvloer. Moeite met de belastingaangifte. Verschil van mening over de vraag of toewijzing van zorg wel correct is gebeurd. Het vinden van de juiste weg in dit soort situaties is vaak een hele klus. Daar kan WonenPlus afdeling Sociaal advieswerk u mee helpen. Naast advies kunt u ook denken aan hulp bij het maken van een bezwaarschrift. Het is ook mogelijk dat een adviseur u begeleidt naar een uitkeringsinstantie of naar een keuringsarts. Aan de gegeven hulp zijn in principe geen kosten verbonden, tenzij er specifieke kosten moeten worden gemaakt.
De vrijwilligers die u helpen zijn gecertificeerd door de ouderenbonden of de ANGO (Algemene Nederlandse Gehandicapten Organisatie). Goede en betrouwbare hulp dus.
Op 22 april geeft wethouder Luzette Wagenaar het officiële startsein voor deze bijzondere nieuwe hulpverlening.
Wilt u meer weten of wilt u een probleem voorleggen?. Voor de afdeling Sociaal advieswerk kunt u bellen met (of langsgaan bij) het Servicepunt Hoogkarspel, naast het Noorderlandhuis, telefoon 56 78 54 of het Servicepunt Venhuizen in de bibliotheek, telefoon 54 47 80. Meer informatie via internet: www.swowf.nl