Ministerie van Defensie

18-04-2008 10:49

VLIEGOEFENING OMGEVING MARNEWAARD

Boven het militaire oefenterrein Marnewaard vindt van dinsdag 22 april tot en met vrijdag 25 april de vliegoefening 'BASIC Windmill' plaats. Samen met NAVO-bondgenoten oefent de Koninklijke Luchtmacht vluchten ten behoeve van 'Close Air Support'. De vliegbewegingen vinden plaats van 08.30 tot 16.30. Op vrijdag wordt gevlogen van 08.30 tot 14.00.

De oefening heeft als doel het opleiden van zogenoemde forward air controllers. Dit zijn militairen die vanaf de grond per radio aanwijzingen geven aan vliegers van jachtvliegtuigen over de precieze locatie van de aan te vallen doelen. Cursisten leren in praktijksituaties samen te werken met vliegtuigen van verschillende NAVO-bondgenoten.

Weersomstandigheden en veiligheidsaspecten kunnen van invloed zijn op de uitvoering van de vluchten. Het is daarom mogelijk dat tijden zonder voorafgaande waarschuwing wijzigen. Buiten deze oefeningen kan eveneens het regulier avondvliegen plaatsvinden. Omwonenden van het militaire oefengebied de Marnewaard kunnen geluidshinder ondervinden van de vliegactiviteiten. Zie voor meer informatie de Vliegbewegingenpagina.

Gerelateerde links:
Vliegbewegingen