NVB Bouwondernemers & Ontwikkelaars

Jonge ontwikkelaars buigen zich over imago sector

Bijeenkomst NVB Next in teken van Lean bouwen
Hoe kunnen bouwers en ontwikkelaars het bouw- en ontwikkelingsproces stroomlijnen en zo de kwaliteit van hun eindproducten verhogen? Deze vraag staat centraal tijdens de tweede bijeenkomst van NVB Next, hét platform voor jonge projectontwikkelaars. NVB Next biedt jonge talenten een podium om met gelijkgestemden over het vak projectontwikkeling te praten en dit naar een hoger plan te tillen. Dit komt niet alleen de kwaliteit van het eindproduct ten goede, maar vooral ook het imago van de bouwsector als geheel.

Op 22 april komen de jonge projectontwikkelaars in Amersfoort bij elkaar voor een interactieve sessie die geheel in het teken staat van Lean bouwen. Deze methodiek voor procesverbetering in de bouw richt zich op verbetering van interne processen. Vertaald naar het uitvoerende bouwbedrijf staat Lean (slank) voor een lerende organisatie met werknemers die hun eigen prestaties en die van hun omgeving constant in de gaten houden en willen verbeteren.

Efficiënt werken volgens de Lean-methode begint eigenlijk al in de initiatieffase met een brede afstemming en samenwerking met de diverse betrokken partijen. Vervolgens wordt dit in de productiefase vervolgd door effectiever inkopen en een betere werkvoorbereiding. Het uiteindelijke resultaat is een kortere ontwikkel- en bouwtijd en lagere totale kosten. Voor de klant en dus ook de onderaannemer/leverancier is de aannemer die bouwt volgens de Lean-methode een partij die vooraf kwaliteit definieert en deze ook levert. De workshop op 22 april wordt verzorgd door Arend van Randen en Paul Flier van adviesbureau Arpa Intrabouw BV uit Veldhoven.

De Lean bouwen-methodiek sluit goed aan op de visie van NVB Next. Innovatief, creatief, dynamisch, revolutionair, ontdekkend maar bovenal professioneel. Dat zijn de belangrijkste kernwaarden voor dit platform voor jonge projectontwikkelaars die werkzaam zijn bij de bedrijven die lid zijn van NVB, Vereniging voor ontwikkelaars & bouwondernemers. Door jonge talenten de gelegenheid te bieden om netwerken op te bouwen, kennis uit te wisselen en uiteraard ook zelf kennis op te doen, wordt het vak projectontwikkeling naar een hoger plan getild. Dit komt niet alleen de kwaliteit van het eindproduct ten goede, maar ook het imago van de bouwsector als geheel.


---