Politie Groningen

Dinsdag 22 april 2008

Provincie Groningen, 22-04-2008

Groningen: mannen aangehouden na ramkraak

De politie heeft maandagnacht op de Eendrachtskade twee Stadjers (35 en 37 jaar) aangehouden na een ramkraak bij een winkel op het Overwinningsplein. Diverse getuigen zagen wat er gebeurde, noteerden het kenteken van de auto en gaven het signalement door. Meerdere agenten gingen direct in de omgeving op onderzoek uit. De auto werd op de Eendrachtskade gesignaleerd. Twee mannen stonden op enkele meters afstand en ze voldeden aan het signalement. Het tweetal werd ingerekend. De auto bleek de deur van de zaak te hebben geramd. Hierdoor is flinke schade ontstaan. De auto is in beslag genomen en wordt onderzocht. Wel is duidelijk dat de auto afgelopen zondag gestolen is. Het is nog niet duidelijk wat is weggenomen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: mannen aangehouden in bouwmarkt

De politie heeft maandagmiddag in een bouwmarkt aan de Ulgersmaweg twee 27-jarige mannen aangehouden uit Almere en Rotterdam. Winkelpersoneel zag dat het duo diverse gereedschappen met een waarde van circa 1700 euro verstopten in de winkel. De mannen werden hierop aangesproken en toen het personeel hen een winkelverbod wilde geven, bleken de twee geen geldig identiteitsbewijs op zak te hebben. De mannen werden door de politie aangehouden en meegenomen naar het bureau. Ze hadden beiden een zogenaamde geprepareerde tas bij zich. De tassen moesten ze achterlaten op het bureau. Van de bouwmarkt kregen ze alsnog een winkelverbod uitgereikt. Ze kregen een bekeuring mee, omdat ze geen identiteitsbewijs bij zich hadden.

Groningen: Stadjer mishandelt plaatsgenoten

De politie heeft maandagavond in de Kremersheerd een 22-jarige Groninger aangehouden. De man had eerder die avond twee inwoners van Groningen (19 en 22 jaar) mishandeld. Toen agenten de verdachte in zijn auto zagen rijden, werd de man langs de kant gezet en aangehouden. De Stadjer is werkzaam bij Defensie en wordt overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee.

Groningen: snelle bromfietser blijkt onverzekerd

De politie heeft maandagmiddag op de Hereweg een 21-jarige bromfietser uit Groningen aangehouden. Zijn helm zat niet op zijn hoofd, maar achter op zijn hoofd. Omdat de Stadjer ook met behoorlijke snelheid reed, heeft de politie de brommer meegenomen naar het bureau voor een constructiesnelheidsmeeting. Hier bleek de bromfiets een constructiesnelheid van 66 km/u te hebben, terwijl 45 km/uur het maximum is. Bovendien was de brommer niet verzekerd. De politie heeft de brommer op het bureau gehouden. Als de eigenaar van de bromfiets kan aan kan tonen dat hij zijn voertuig heeft verzekerd, kan hij deze weer meenemen. De Stadjer kreeg meerdere bekeuringen mee.

Groningen: fietser haalt te krap in

Een 54-jarige vrouw uit Groningen heeft maandagavond een inschattingsfout gemaakt bij het inhalen van twee voetgangers. De vrouw fietste vanuit de Planetenlaan over het Jaagpad en wilde de voetgangers inhalen. Ze botste hierbij echter tegen de schouder van de 18-jarige plaatsgenoot, waardoor ze zelf ten val kwam. De vrouw is voor controle met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie maakt een rapportage van het ongeval.

Veendam: verdachte van inbraak aangehouden

In de nacht van maandag op dinsdag heeft de politie een 25-jarige inwoner van Veendam aangehouden als verdachte van een inbraak in een bedrijfsgebouw aan de Lloydsweg in Veendam. Agenten gingen naar het pand aan de Lloydsweg nadat een inbraakalarm was afgegaan. Voor het pand troffen ze een auto met draaiende motor aan, terwijl van het pand een ruit was ingeslagen. De bedrading van de auto was doorverbonden en vermoedelijk is de auto van diefstal afkomstig. Na een korte zoektocht in de omgeving troffen zij de bestuurder van een personenauto aan die er met hoge snelheid van door ging. Na een korte achtervolging kon de bestuurder worden staande gehouden. In de auto troffen de agenten inbrekers gereedschap aan en een tasje met geld dat vermoedelijk uit het bedrijfsgebouw afkomstig is. De 25-jarige verdachte is ingesloten voor verder onderzoek.

Ter Apel: voor onderzoek naar ziekenhuis

Op de Molenweg in Ter Apel veroorzaakte een 18-jarige inwoner van Ter Apel maandagavond een botsing met een 25-jarige inwoonster van Ter Apel. De 18-jarige bestuurder raakte in een bocht van de weg de macht over het stuur kwijt, kwam op de linkerweghelft en botste tegen de auto van de 25-jarige vrouw. Na de aanrijding schoot de man met zijn auto het trottoir op en kwam tegen een bushokje tot stilstand. Beide bestuurders klaagden over nek- en buikklachten en werden voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De 18-jarige veroorzaker van het ongeval had al drie weken zijn rijbewijs.

Stadskanaal: bromfietser onder invloed

Op de Menistenplein heeft de politie een 32-jarige inwoner van Musselkanaal aangehouden. De man reed op zijn bromfiets zonder een helm te dragen en zonder dat de plof voorzien was van een kentekenplaat. Bij controle bleek bovendien dat de man had gedronken. Een blaastest gaf aan dat de man 1 promille alcohol in zijn bloed had. Ook moest hij nog enkele boetes afdragen. Na verhoor, het afdragen van zijn boetes en het opmaken van een proces verbaal mocht de man het bureau weer verlaten.

Middelstum: man valt van ladder

In de tuin van een woning aan de Oosterburen liep maandagavond een 65-jarige inwoner van Middelstum een bovenbeenbreuk op. De man was bezig met het snoeien van een boom. Nadat de man zich op de ladder verstapte viel hij naar beneden en bleef met zijn voet in de ladder verstrikt. Pas na ongeveer drie kwartier werd het slachtoffer door een buurtgenoot ontdekt en werden politie en ambulance gealarmeerd. De man werd naar een ziekenhuis gebracht.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft maandag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Groningen, Beneluxweg: aantal geregistreerde voertuigen: 2859, aantal overtredingen: 223, hoogst gemeten snelheid: 127 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Groningen, Gotenburgweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1651, aantal overtredingen: 100, hoogst gemeten snelheid: 95 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen, Weg der Verenigde Naties: aantal geregistreerde voertuigen: 2297, aantal overtredingen: 348, hoogst gemeten snelheid: 128 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Harkstede, Hoofdweg: aantal geregistreerde voertuigen: 400, aantal overtredingen: 21, hoogste snelheid: 77 km/uur,maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Ten Boer, Rjiksweg N360: aantal geregistreerde voertuigen: 1385, aantal overtredingen: 20, hoogste snelheid: 109 km/uur,maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Delfzijl, Rijksweg: aantal geregistreerde voertuigen: 200, aantal overtredingen: 14, hoogste snelheid: 74 km/uur,maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.