Maak werk van je passie Ruim 17.000 vacatures in de detailhandel

22/04/2008 10:09

Hoofdbedrijfschap Detailhandel

Winkeliers zitten te springen om mensen. Een op de vijf detaillisten had eind 2007 een of meer vacatures. Voor de hele detailhandel betekent dat 17.300 openstaande banen, ruim 5.000 meer dan een jaar daarvoor. Met name de levensmiddelenbranche, de wonenbranche en de bloemenbranche zijn volop op zoek naar nieuwe en deskundige medewerkers. Maar ook in andere branches zijn er volop banen beschikbaar. In grote steden en in de grensstreek zijn de tekorten in alle branches het grootst. Op de nieuwe site www.indewinkelwerken.nl van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel is te zien of je geschikt bent om in de detailhandel te werken.

De nieuwe site geeft ook uitgebreide informatie over het werken in 12 detailhandelsbranches. Zo zijn er interviews te lezen met toekomstige collega's. Ook is er een overzicht van de opleidingen zowel op vmbo, mbo als op hbo-niveau. Juist die opleidingen zijn van belang omdat er met name behoefte is aan deskundig en gespecialiseerd personeel op alle niveaus.

Maak werk van je passie!
Het thema van de website en de campagne is 'Maak werk van je passie" Juist in de detailhandel kun je van je hobby je beroep maken. Belangstelling voor mode? Ga in een modezaak werken. Maar ook als je gek bent van sierraden of sport, zijn er volop leuke banen te vinden. Waarbij je ook altijd de laatste trends als eerste ziet. Een groot voordeel van het werken in de detailhandel is dat de werktijden makkelijk aangepast kunnen worden aan de persoonlijke situatie. Zodat er ook naast het werk nog tijd over blijft voor je passie.

Week van de detailhandel bij CWI
Het werken in de detailhandel en de campagne staan in de week van 21 tot en met 25 april ook centraal bij de CWI's. De adviseurs van het CWI zorgen er voor dat juist de vacatures in de detailhandel extra duidelijk gepresenteerd worden.





http://www.indewinkelwerken.nl