Gemeente Noordwijkerhout

22/4/2008 - Noordwijkerhout promoot samen bewegen

Eén van de speerpunten in het gezondheidsbeleid van de gemeente Noordwijkerhout is het stimuleren van een actieve leefstijl. Veel mensen willen best meer bewegen, maar vinden het moeilijk om in hun eentje te starten en vooral om het vol te houden. Wij roepen daarom iedereen die zich hierin herkent op zich aan te melden bij beweegmaatje.nl. Beweegmaatje is een virtuele ontmoetingsplek waar ook de inwoners van Noordwijkerhout, een maatje kunnen zoeken. Of het nu gaat om een groepje om mee te gaan skiën, een enthousiaste tennispartner, of gewoon iemand voor lange wandelingen met de hond: beweegmaatje.nl is hét platform om een match te vinden.

April is in de regio Zuid-Holland Noord uitgeroepen tot de 30 minuten bewegen actiemaand. Deze actie maakt deel uit van het meerjarenprogramma gezond eten en bewegen van de GGD Hollands Midden. Noordwijkerhout probeert waar mogelijk aansluiting te zoeken bij dit meerjarenprogramma en neemt actief deel aan de actiemaand. Eén van de activiteiten die Noordwijkerhout in deze maand oppakt is het promoten van beweegmaatje.nl. Beweegmaatje is een internetcommunity voor iedereen vanaf zestien jaar. Het is een virtuele ontmoetingsplek waar mensen een beweegmaatje kunnen zoeken. Door promotie van beweegmaatje.nl hopen wij alle inwoners die meer willen bewegen, maar het moeilijk vinden om alleen te starten en het ook vol te houden, over de streep te trekken. Hoe meer inwoners zich aanmelden op de website beweegmaatje.nl, hoe groter de kans dat een inwoner een maatje binnen de eigen gemeentegrenzen vindt.
Beweegmaatje.nl is een gezamenlijk initiatief van het nationaal gezondheidsinstituut NIGZ, het Nederlands Instituut voor Sport & Bewegen (NISB) en het Voedingscentrum. Deze organisaties hebben hun krachten gebundeld om iedereen in beweging te krijgen. Uit onderzoek blijkt dat veel mensen een sport of beweegmaatje zoeken. Samen sporten en bewegen werkt stimulerend en biedt een stok achter de deur. Het argument Ik heb niemand om samen mee te sporten of bewegen is nu geen reden meer om niet in actie te komen. Deelname aan Beweegmaatje is gratis.