Vereniging Spierziekten Nederland

Nieuws

FNV Bondgenoten start meldmaand voor beter taxivervoer

Vakbond FNV Bondgenoten is vanmorgen gestart met een meldmaand over het vervoer met de taxibus. Onder de noemer "Ook voor een beter vervoer met de taxibus?" gaat FNV Bondgenoten - ondersteund door de ANBO en de CG-raad - klachten inzamelen van zowel chauffeurs als cliënten in het speciaal vervoer, het gehandicaptenvervoer en het leerlingenvervoer. De klachten gaan de organisaties bundelen en aan de verantwoordelijke politici aanbieden.

Het wordt hoog tijd dat de overheid ingrijpt in het zogenaamde contractvervoer in de taxisector, vindt FNV Bondgenoten. Bestuurder Remko Mast van de bond: "De overheid trekt jaarlijks 700 miljoen euro uit voor speciale groepen die gebruik maken van het contractvervoer. Maar dat geld wordt denk ik niet helemaal besteed zoals de overheid dat graag wil. Het gaat in ieder geval niet naar de werknemers, want de toch al minimale cao wordt op grote schaal ontdoken".

Behalve van de chauffeurs, wil de bond ook graag horen wat de ervaringen zijn van de gebruikers van het contractvervoer. "Wat er aan werknemerskant allemaal misgaat, daar zitten we natuurlijk dicht op," aldus Mast."Maar we willen ook een goed beeld krijgen van de verhalen van de passagiers, want ook daar zit veel leed".

De bond werkt ook aan voorstellen voor maatregelen die het kabinet zou moeten nemen. Die maatregelen moeten gaan zorgen voor beter opgeleide chauffeurs, hogere kwaliteit van het vervoer voor de gebruikers en vooral minder problemen.

Voor meer info kijk op: www.doodziekvandetaxibus.nl

of download de flyer hier
22 april 2008

VSN - Lt. gen. van Heutszlaan 6 - 3743 JN Baarn tel: 035-5480480 Spierziekten Infolijn: 0900-5480480 - E-mail: vsn@vsn.nl - Postbank 1422400