Ministerie van Verkeer en Waterstaat

Ministerie van Verkeer en Waterstaat

Personenvervoer

Gehandicapten platform Schagen
J. Oudmaijer
Postbus 298
1740 AG SCHAGEN

Contactpersoon Doorkiesnum mer Datum Bijlage(n) 2 april 2008
Ons kenmerk Uw kenmerk VenWIDGP-2008/1650
Onderwerp
Toegankelijkheid: station Schagen
Geachte heer Oudmaijer,
In uw brief van februari 2008 vraagt u wanneer er liften worden aangebracht op station Schagen, zodat iedereen van het tweede perron gebruik kan maken. Ik begrijp dat het vervelend voor u is dat u sinds 2001 aandacht vraagt voor de toegankelijkheid van het station Schagen en er nog altijd geen liften op het station zijn geplaatst.
Ik heb goed nieuws voor u: zoals bij u bekend is, is de volgorde waarin stations van liften worden voorzien, gebaseerd op de aantallen reizigers die dagelijks van het station gebruik maken. Op grond van deze prioriteitstelling is station Schagen nu aan de beurt voor aanpassing.
ProRail heeft inmiddels een bouwvergunning aangevraagd voor het plaatsen van twee liften, een overkapping van de trappartijen en perronkappen op station Schagen. Als de aannemer is geselecteerd en als er geen bezwaarschriften binnenkomen, zal na de zomer 2008 begonnen worden met de bouw. De verwachting is dat de liften in maart 2009 worden opgeleverd.
Vlak voor de bouw organiseert ProRail samen met de gemeente Schagen een bewonersavond om de omgeving te informeren over onder andere de bouwen het gebruik van de liften in de praktijk. U zult hier ook voor uitgenodigd worden. Directoraat-Generaal Personenvervoer Telefoon: 070 351 6171 Spoor Fax 070 351 6591 Postbus 20901, 2500 EX Den Haag E-mail aniek.ahlers@minvenw.nl Bezoekadres : PIesmanweg 1-6, Den Haag Internet: www.minvenw.nl

VenWIDGP-200S/1650

Ik vertrouw erop u voldoende te hebben geïnformeerd. Mocht u desondanks nog vragen hebben over de aanpassingen op station Schagen, dan kunt u contact opnemen met de woordvoerster van ProRail: Udwien de Pater, telefoonnummer 020 - 201 4405; Iidwien depater@prorail.nl of bij uw gemeente.
Met vriendeJijke ,grq>et,
DE DIRECtEUR SPOOR,
. I /
drs. J.A. Jacobs


---