Gemeente Delft

Politieke Markt met lezing Kader Abdolah

De Iraanse balling, dichter/schrijver én Delftenaar Kader Abdolah is op dinsdag 22 april een van de publiekstrekkers tijdens de derde Politieke Markt in het Stadhuis aan de Markt in Delft.

Bezoekers kunnen tussen 17.30 en 21.30 uur onder meer speeddaten met raadsleden, rondleidingen volgen in het Stadhuis en de raadsleden hun beste recept voor Delft voorschotelen.

Als opwarmertje voor de jaarlijkse Politieke Markt verschijnt deze week huis-aan-huis in Delft de Raadskrant, waarin Delftenaren vertellen hoe zij invloed hebben uitgeoefend op de lokale politiek. Dat is dit jaar het thema van de Politieke Markt; inspraak, ontmoeting en betrokkenheid bij de plaatselijke politiek.

De Politieke Markt wil de inwoners van Delft laten ervaren dat politiek geen ver-van-mijn-bed-show is maar iedereen direct raakt. De lokale politiek is dichterbij dan men denkt en zeker niet saai of ingewikkeld.

In de Raadskrant is een lege pagina opgenomen, waarop iedereen zijn of haar beste recept voor Delft kan noteren. Welke ingrediënten maken Delft nog smakelijker, leuker, leefbaarder, veiliger of zorgzamer? Alle ideeën zijn welkom en dingen op 22 april mee naar een diverse prijzen, waaronder een avondje gezellig tafelen.

De raadsleden kiezen tijdens de Politieke Markt de beste ideeën uit. Die ideeën worden niet alleen op originaliteit beoordeeld maar ook op de mogelijkheden om ze daadwerkelijk uit te voeren.

Tussen de hapjes, drankjes en muziek door kunnen bezoekers ook deelnemen aan rondleidingen door het Stadhuis. 'Achter de Schermen' kunnen de marktbezoekers voor de camera hun mening over de Delftse politiek kwijt. Wie wil speeddaten met een raadslid moet, waar anders, in de trouwzaal zijn. Wie zijn kennis over de Delftse politiek wil testen, doet natuurlijk mee aan de quiz Petje op, petje af.

Om 19.00 uur houdt schrijver Kader Abdolah een lezing in de raadzaal. Wees op tijd, want er kunnen niet meer dan 100 mensen naar binnen. Wie meer wil weten over de mogelijkheden om invloed te hebben op de politieke besluitvorming kan deelnemen aan een korte cursus Inspraak. Na het sluiten van de markt kan iedereen tot 21.30 uur nakletsen in het politiek café.

Noot voor de redactie (