GroenLinks Rotterdam

P E R S B E R I C H T

GroenLinks wil milieuinspecteur bij bouw Rotterdam CS

Rotterdam, 22 april 2008

GroenLinks-raadslid Arno Bonte wil dat er een permanente milieuinspecteur komt, die toeziet op de bouwwerkzaamheden bij het Centraal Station in Rotterdam. Daarmee wil hij het risico inperken op het vrijkomen van gevaarlijke stoffen, zoals de ontsnapping van een ammoniakwolk op dinsdagmiddag. 'Er maken dagelijks duizenden reizigers gebruik van het Centraal Station, we moeten alles in het werk stellen om in de toekomst gevaarlijke situaties te voorkomen.'

De permanente milieuinspecteur moet toezicht houden op alle werkzaamheden rond de bouw van het nieuwe Centraal Station die de veiligheid of gezondheid van reizigers, omwonenden of werklui in gevaar kunnen brengen. Dat loopt uiteen van het gebruik van gevaarlijke stoffen tot de luchtverontreiniging die veroorzaakt wordt door het bouwverkeer.

GroenLinks heeft voor aanstaande donderdag een spoeddebat aangevraagd over het ammoniakincident. Bonte zal het college van B&W dan vragen om aanvullende maatregelen om de veiligheidsrisico's in te perken en een voorstel doen voor het instellen van een permanente milieuinspecteur.


---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Arno Bonte Raadslid GroenLinks Rotterdam 06 - 247 59 207