Gemeente Mook & Middelaar


Kinderen en jongeren praten mee over speelruimte

De gemeente Mook en Middelaar gaat een Speelruimteplan opstellen en doet dit in nauwe samenwerking met een gespecialiseerd bedrijf, Ingenieursbureau OBB. Op basis van onderzoek, inventarisatie en inspraak zullen in het plan aanleg, beheer en onderhoud van de speelvoorzieningen beleidsmatig worden onderbouwd. Op deze wijze kunnen wensen vanuit de gebruikers en omwonenden beter en sneller worden beoordeeld.

Er is besloten om de kinderen te betrekken bij het opstellen van het plan door middel van het KinderKlankBord. Op woensdag 23 april en donderdag 24 april vindt vanuit elke basisschool een rondgang plaats met een groepje kinderen. Daarnaast bestaat het KinderKlankBord uit het maken van een wijkplattegrond en het invullen van een enquête. Dit wordt via de scholen geregeld.

Via de jongerenwerkster worden de jongeren benaderd om inzicht te krijgen in de tekorten, kansen en mogelijkheden die er voor jongeren zijn. Ook de ideeën vanuit de Dorpsraad en andere belanghebbenden worden bekeken bij het ontwikkelen van het Speelruimteplan.

Naast deze inspraak willen we ook aan u als ouder of bewoner vragen naar uw mening. Op de gemeentelijke website vindt u een formulier met enkele open vragen. Hierop kunt u schriftelijk reageren. Het is de bedoeling dat uw reacties 25 april in bezit zijn van de gemeente of ingenieursbureau OBB.

U kunt uw reactie sturen of e-mailen naar:

Gemeente Mook en Middelaar
OBB-Ingenieursbureau

T.a.v. Marianne Loonen T.a.v. Maartje Kunen

Postbus 200
Postbus 805

6585 ZK MOOK 7400 AV DEVENTER

marianne.loonen@mookenmiddelaar.nl maartje@obb-ingenieurs.nl

Het vervolg

De reacties op deze oproep plus de resultaten van het KinderKlankBord en de gesprekken met en over jongeren zullen gebruikt worden door OBB Ingenieursbureau om goed inzicht te krijgen in de kwaliteit van de speelplekken, de opbouw van de buurt en de speelmogelijkheden in de buurt naast de daarvoor aangewezen speelplekken. Als de gemeente en de werkgroep zich kunnen vinden in het speelruimteplan wordt het vervolgtraject ingezet, inclusief vaststelling door de gemeenteraad. Tijdens deze procedure zal er nog een informatieavond gehouden worden. Als alle inspraakreacties verwerkt zijn, zal het rapport definitief worden gemaakt en kan men er mee aan de slag gaan.