Gemeente Moerdijk


2008 Het college sluit het formele
traject van het gebouwentreintje Fijnaart af met de eindevaluatie van De Parel. Het financiele overschot van 673.000 (btw voordeel) gaat terug naar de algemene middelen, het beheer van het gebouw en de bestuurlijke verantwoordelijkheid worden overgedragen aan respectievelijk de afdeling Beheer en Realisatie en wethouder Koevoets. Met de gebruikers van De Parel is op 20 maart jongstleden gesproken. Op die avond hebben zij zich overwegend positief uitgelaten over het gebruik van het gebouw. Het resultaat van deze avond is al aan hen teruggekoppeld.

De Parel is eind januari 2007 officieel geopend. Met de komst van dit gebouw is Fijnaart een multifunctionele voorziening rijker, bedoeld voor scholen en verenigingen. De sporthal, verenigingslokalen, horeca, theater en podiumzaal en biljartruimte zijn verenigd in dit gebouw.

De gemeenteraad had een krediet van ruim 4 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de bouw en inrichting van De Parel. Het overschot van ruim 6 ton komt voornamelijk door een btw-voordeel als gevolg van gewijzigde fiscale wetgeving (exploitatieovereenkomsten per type gebruiksruimte).

Het college stelt de raad voor in de eerste bestuursrapportage de financieel gevolgen te verantwoorden.