Universiteit van Tilburg

Aankondiging lustrumcongres Universiteit van Tilburg over gezondheid

Hoe scoort de Nederlandse gezondheidszorg vergeleken met andere landen? Hoe moet de zorg omgaan met het dreigende tekort aan personeel? Wat kunnen sociologen en psychologen ons vertellen over behandeling van chronische ziektes? Wat is de kwaliteit van leven van patiënten in ziekenhuizen en hoe kunnen we dat meten? Deze en andere vragen komen aan de orde tijdens Het Grote Gezondheidsdebat op donderdag 24 april 2008. Het congres, dat wordt afgesloten met een Lagerhuisdebat, vindt plaats ter gelegenheid van 80-jarig bestaan van de Universiteit van Tilburg.

Tijdens het Grote Gezondheidsdebat komen actuele vraagstukken uit de gezondheidszorg aan bod, maar ook het zorgonderzoek dat Universiteit van Tilburg te bieden heeft. Drie sprekers geven allereerst hun visie op de kwaliteit van de zorg en de kwaliteit van leven: minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Ab Klink, hoogleraar Kwaliteit van zorg Gert Westert en hoogleraar Kwaliteit van leven in de medische setting Jolanda de Vries.

's Middags wordt in workshops een overzicht gegeven van het zorg- en gezondheidsonderzoek van de Tilburgse Faculteit Sociale Wetenschappen. Enkele onderwerpen zijn preventie, Human Resource Management, meten van kwaliteit van leven en van losse schakels naar ketens in de zorg.

De dag eindigt met een debat in Lagerhuisstijl met prominenten uit wetenschap en praktijk. Discussieleider is Gijs Weenink, directeur van de Debat Academie.