Gemeente Rotterdam

Op donderdag 24 april a.s. vergadert de gemeenteraad vanaf 14.00 uur in de raadzaal van het stadhuis. De vergadering wordt live uitgezonden op deze website.

Op de agenda staat het onderwerp Rechtmatigheid bij hoger dan begrote onttrekkingen aan reserves. De vraag is of er bij overschrijdingen alleen gekeken wordt of het meerjarig totaal wordt overschreden of dat er ook op jaarbasis wordt beoordeeld of het te onttrekken bedrag de begroting ontstijgt.

De gemeenteraad debatteert daarna over de startnotitie Procedure benoeming burgemeester. Onderwerpen die in de notitie staan, zijn: het tijdspad, de beoogde vertrouwenscommissie, de opbouw van de profielschets en de wijze waarop Rotterdammers en betrokkenen hun inbreng kunnen leveren. Ook wordt het duidelijk of er wel of geen burgemeestersreferendum komt.

Daarnaast staat de evaluatie van de invoering van de huisvestingsvergunning in het kader van de Rotterdamwet op de agenda. Deze vergunning is per 1 juli 2006 in een aantal wijken in Rotterdam vereist om een goedkopere woning te kunnen betrekken. Ook worden de voorstellen tot vaststelling van de Huisvestingsverordening aangewezen gebieden Rotterdam en het beschikbaar stellen van een extra krediet ten behoeve van de realisering van een parkeergarage aan het Insulindeplein besproken.