Gemeente Wassenaar

Vast aanspreekpunt voor mensen met een beperking

De meeste mensen hebben er inmiddels wel van gehoord: de Wet maatschappelijke ondersteuning, of kortweg de Wmo

GEMEENTE WERKT SAMEN MET MEE

Deze wet moet er voor zorgen dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen en mee kunnen doen in de samenleving. De gemeente voert hierbij de regie. Waar het gaat om mensen met een beperking werkt de gemeente Wassenaar hierbij samen met MEE Zuid-Holland Noord.

Op donderdag 24 april om 9:00 uur wordt de samenwerkingsovereenkomst ondertekend door wethouder Van de Locht van Wassenaar en algemeen directeur H. de Vos van MEE Zuid-Holland Noord. De overeenkomst betekent een eerste stap in de samenwerking van Wassenaar met MEE. Het afsluiten van de overeenkomst vloeit in eerste instantie voort uit de samenwerkingsverplichting die in de rijkssubsidieregeling voor MEE is opgenomen. De komende periode zal worden bezien op welke manier de samenwerking eventueel verder gestalte kan krijgen. De Wmo regelt onder andere dat mensen die hulp nodig hebben in het dagelijkse leven ondersteuning krijgen van hun gemeente. Het gaat dan om voorzieningen als hulp bij het huishouden, een rolstoel of woningaanpassing. De wet biedt ondersteuning om te voorkomen dat mensen later zwaardere vormen van hulp nodig hebben. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om opvoedingsondersteuning en activiteiten tegen eenzaamheid.

Wat wil MEE en voor wie?
De visie van MEE sluit hier direct op aan. MEE vindt dat mensen met een beperking,
net als ieder ander, zoveel mogelijk hun eigen leven in moeten kunnen richten en moeten kunnen participeren in de samenleving. Maar juist vanwege die beperking is dit soms gemakkelijker gezegd dan gedaan. MEE streeft er daarom naar om mensen met een beperking, als het gaat om de kwaliteit van hun bestaan, in een betere positie te brengen. MEE biedt daarvoor ondersteuning op maat in de vorm van informatie, advies, begeleiding en training. MEE is er voor iedereen met een lichamelijke of verstandelijke beperking, een chronische ziekte of een vorm van autisme. Voor direct betrokkenen, maar ook voor ouders, familie en verzorgers.

Hoe vindt u MEE?
In Wassenaar is een Wmo-loket waar u terecht kunt voor al uw vragen op het gebied van wonen, welzijn en zorg. Meer informatie hierover kunt u vinden op www.infomaat.net.
U kunt MEE tijdens kantooruren bereiken via het regiokantoor in Den Haag aan de Torenstraat 172, 2501 CH, telefoonnummer 070 3 123 123 of via het e-mailadres info@meezhn.nl

Gemeente Wassenaar
Johan de Wittstraat 45
Postbus 499
2240 AL Wassenaar

T: 070-5122222
E: gemeente@wassenaar.nl