Gemeente Stein


Ondertekening intentieovereenkomst nieuwbouw basisschool De Brök

Op donderdag 24 april heeft wethouder José Ie (Onderwijs) de intentieovereenkomst voor de nieuwbouw van basisschool De Brök ondertekend. Eerder tekenden vertegenwoordigers van schoolbestuur Focus en de Stichting Maaskant Wonen de intentieovereenkomst.

Formele start
Met de ondertekening van de intentieovereenkomst wordt de formele start gegeven voor verdere uitwerking van de plannen. Uiteindelijk moeten deze ertoe leiden dat aan het einde van dit kalenderjaar duidelijkheid bestaat over het definitieve programma van eisen, het voorlopige ontwerp en het kostenoverzicht. Ondertekening intentieovereenkomst door wethouder José Ie.

Bij goedkeuring van alle betrokken partijen zal op basis hiervan een realiseringsovereenkomst worden afgesloten. De intentie is dat het nieuwe gebouw met ingang van het schooljaar 2010-2011 in gebruik genomen wordt door de school.

Samenwerking
In de raadsvergadering van 17 april jl. werd groen licht gegeven voor de nieuwbouw van de Steinse locatie van basisschool De Brök. Tevens werd besloten om met betrekking tot de financiering ervan samen te werken met Stichting Maaskant Wonen. Wethouder José Ie: `Ik ben zeer verheugd dat de raad goedkeuring heeft verleend om de school te laten bouwen door Maaskant Wonen. Samen met Maaskant Wonen en schoolbestuur Focus streeft de gemeente Stein het gemeenschappelijke doel na om de onderwijshuisvesting van De Brök aan de hedendaagse én toekomstige onderwijskundige kwaliteitseisen te laten voldoen. Dat doet ieder vanuit zijn eigen expertise. Samen gaan we ervoor!'

De woningstichting zal eigenaar worden van het nieuwe schoolgebouw om het vervolgens te verhuren aan de gemeente Stein. De gemeente zal het gebouw op haar beurt ter beschikking stellen aan het schoolbestuur. De verhuurperiode bedraagt minimaal 20 jaar.