Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg 24-04

TILBURG, 24 april 2008

Winkeldieven in de kraag gepakt

TILBURG: Bij een supermarkt aan de Westermarkt werd een 32-jarige vrouw uit Goirle aangehouden. Dat gebeurde woensdagmiddag kort voor 13.30 uur, nadat de vrouw diverse goederen (waarde: circa 25 euro) in haar tas had gestopt en de winkel wilde verlaten. Een medewerker doorzag dit, hield de vrouw aan en belde de politie. De vrouw, die zegt dat er sprake is van een misverstand, kreeg op het bureau een transactie van 160 euro aangeboden.

GOIRLE: De politie heeft woensdagmiddag kort na 14.00 uur een 16-jarige jongen uit Goirle aangehouden. Hij probeerde bij een supermarkt aan de Tilburgseweg een pakje sigaretten te stelen, maar personeel had hem door. Naar eigen zeggen was de jongen uitgedaagd door enkele vrienden die hem vergezelden. Op het bureau is de Goirlenaar verhoord; bekeken wordt of hij kan worden verwezen naar bureau HALT.

Tilburger aangehouden wegens vernieling

TILBURG: De politie heeft een 19-jarige man uit Tilburg aangehouden wegens vernieling. Onder het ogen van surveillerende agenten plaatste de Tilburger woensdagmiddag rond 16.45 uur een zogeheten tag op een bushokje aan de Baden Powelllaan. Dat deed hij met een zwarte stift. Toen hij daarmee werd geconfronteerd, ontkende de man in alle toonaarden. Een onderzoekje van de agenten wees hem echter als verdachte aan. De Tilburger werd meegenomen naar het bureau; proces-verbaal is opgemaakt.

Dronken automobilisten van de weg gehaald

TILBURG: Een 30-jarige automobilist uit Tilburg is woensdagavond rond 20.45 uur gearresteerd op de Schagenstraat. De man werd verdacht van rijden onder invloed van alcohol. Op het bureau werd dat vermoeden bewaarheid toen bij de automobilist een ademanalyse werd uitgevoerd. De Tilburger blies 585 ug/l, terwijkl maximaal 220 ug/ is toegestaan. Boven 570 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd en dus ook in dit geval. Na verhoor is de Tilburger heengezonden; proces-verbaal wordt opgemaakt. De auto waarin de man reed, bleek bovendien niet APK-gekeurd en niet verzekerd.

TILBURG: De politie heeft woensdagavond kort voor 22.00 uur op de Ringbaan-Noord een 27-jarige Tilburger aangehouden wegens rijden onder invloed. De man verklaarde vier blikjes bier gedronken te hebben; hij kreeg een rijverbod van zes uur en een proces-verbaal. Vervolgens kon hij vertrekken.

TILBURG: Op de Jacob Romansstraat werd donderdagmorgen om 02.20 uur bij een controle een 22-jarige Tilburger aangehouden. Hij blies 330 ug/l, terwijl de wettelijke limiet 220 ug/l is. Bovendien reed hij zonder geldig rijbewijs. De Tilburger kreeg op het bureau twee processen-verbaal en een rijverbod van vier uur. Daarna werd hij heengezonden.

Tilburgse scholieren gaan met fles sterke drank aan de haal

TILBURG: Twee Tilburgse scholieren van 18 jaar zijn donderdagmorgen rond 01.30 uur aangehouden wegens diefstal. Het tweetal was op een schoolfeest in een cafe aan het Piusplein toen een van de verdachten een fles sterke drank bij een bar pakte. Hij gaf de fles aan zijn vriend die de drank onder zijn jas stopte. Een pesoneelslid zag het gebeuren en sprak de jongens aan. Gealarmeerde agenten namen de mannen mee naar het bureau waar ze huns chuld bekenden. Daarna zijn ze heengezonden; proces-verbaal wordt opgemaakt.

Tweetal rijdt in gestolen auto

TILBURG: Een 22-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 22-jarige vouw uit Mierlo zijn donderdagmorgen kort na 03.00 uur aangehouden. Het tweetal reed in een auto die in Helmond gestolen bleek te zijn. Ook lagen er in de auto diverse goederen die mogelijk van diefstal afkomstig zijn. Agenten kregen de volgestouwde auto in het vizier op de Burgemeester Bechtweg ter hoogte van de Stokhasseltlaan en gaven de bestuurder een stopteken. Die reed echter gewoon door en verhoogde zijn snelheid. De agenten zetten de achtervolging in. Op de T-kruising met de Nederlandweg had de man de auto niet meer onder controle en botste op een vluchtheuvel. Daarna konden beide verdachten worden aangehouden. De politie stelt een onderzoek in; de zaak is overgedragen aan collega's van het korps Brabant Zuid-Oost.

Sigaretten en parfum buitgemaakt bij inbraak in Oisterwijk

OISTERWIJK: Bij een drogisterij aan de Dorpsstraat is donderdagmorgen ingebroken. Rond 03.00 uur werd een raam van de toegangsdeur ingeslagen, waarna het alarm afging. Een getuige spreekt van drie mannen die er later in een klein model auto vandoor gingen. De inbrekers namen sigaretten en parfum mee. De politie stelt een onderzoek in.

Auteur: Andre van den Hul