Gemeente Dordrecht


Persbericht

Overzicht belangrijke projecten in intree Dordrecht

Intree Dordrecht, de ontvangsthal van de stad, is de plek waar toeristen, woningzoekers, eigen inwoners en ondernemers terecht kunnen voor informatie, service en inspiratie. Op deze plek zijn twee projecten, die volop in de belangstelling staan, te bekijken.

Geef Dordrecht zijn gezicht terug
In 1651 schilderde Jan van Goyen het 'Gezicht op Dordrecht'. Dit schilderij toont het klassieke beeld van een Hollandse stad aan het water, met een ver verschiet en een machtige wolkenlucht. Vanaf 1948 tot 2006 had dit schilderij een vaste plek in het Dordrechts Museum. In 2006 ging het schilderij terug naar de rechtmatige eigenaar, de erven Goudstikker. Het museum heeft nu de kans om het werk terug te kopen. Zij is enkele weken geleden gestart met een actie om geld in te zamelen. Door het kopen van een lot van ¤ 16,51 wordt de actie gesteund. De loten zijn te koop aan de balie van de VVV. Er zijn prijzen mee te winnen, zoals een weekendje Parijs voor 2 personen inclusief toegang tot het Musee de la Vie Romantique. In intree Dordrecht is ook een legpuzzel van het schilderij te koop.

Project Achterom-Bagijnhof
De bouwwerkzaamheden aan het Achterom zijn van start gegaan. De bouwhekken zijn verfraaid met doeken waarop afbeeldingen van Dordrecht en de regio staan. In intree Dordrecht heeft Jeroen van der Giesen standbouw een projecthoek ingericht, waar geïnteresseerden informatie over het Achterom-Bagijnhof kunnen krijgen.

Er staat een maquette van het toekomstige gebied en een kleurenimpressie laat het straatbeeld zien dat straks ontstaat. Er is een informatieblad verkrijgbaar met informatie over de bouw. Hierin staan ook de gegevens en telefoonnummers voor vragen over o.a. de bereikbaarheid, bevoorrading en parkeren. www.dordrecht.nl/bezoek dordrecht.nl