SDL Tridion versterkt positie in Asia Pacific


Opening nieuwe vestiging in Tokio en benoeming Vice President Sales Asia Pacific & Middle East moeten verdere groei vormgeven

AMSTERDAM, 20080424 -- SDL Tridion, leider in Web Content Management oplossingen en onderdeel van SDL, leidend leverancier van Global Information Management (GIM), maakt vandaag de officiële opening bekend van zijn nieuwe vestiging in Tokio, Japan, en de benoeming van Hans de Groot als Vice President Sales Asia Pacific & Middle East.

De opening van de nieuwe vestiging maakt deel uit van de bedrijfsbrede strategie om activiteiten over de hele wereld sterk uit te breiden. Pieter Varkevisser, CEO van SDL Tridion: "Met onze nieuwe vestiging in Tokio en een verkoop-, consultancy en support team speciaal gericht op de Japanse markt, zijn wij in positie om te kunnen inspelen op de toenemende kansen in Japan en kunnen wij lokale ondersteuning bieden aan onze internationale klanten. Door onze aanwezigheid op de Japanse markt te versterken, hopen we het grote aantal Japanse blue chip-bedrijven dat onze WCM-oplossingen in Europa of de Verenigde Staten gebruikt, waaronder Toyota, Lexus, Ricoh, Honda, Yamaha, Daikin en Canon, nog verder uit te breiden. De regio Asia Pacific, en vooral Japan, is strategisch van groot belang voor SDL Tridion, aangezien het naar verwachting de snelst groeiende WCM-markt van de komende jaren zal zijn. We hopen de komende twaalf maanden nog meer uitbreidingen van onze activiteiten in deze regio bekend te maken."

Om het strategisch belang van de regio Asia Pacific te onderstrepen, is Hans de Groot benoemd tot Vice President Sales Asia Pacific & Middle East. Hans is in 2001 bij SDL Tridion komen werken als International Alliance Manager en was verantwoordelijk voor het versterken van de banden met onder meer IBM, BEA en Software AG. Tot zijn benoeming was hij Sales Director International en als zodanig verantwoordelijk voor de rechtstreekse activiteiten van SDL Tridion in Zweden, Frankrijk, Duitsland, Spanje, het partnernetwerk in Polen, het Midden-Oosten, Australië en Japan.

Het Japanse verkoopteam staat onder leiding van Kanji Takehashi, die de afgelopen vier jaar Pre-sales Manager en later Sales Manager was bij FatWire. Voordat hij bij FatWire in dienst kwam, was Kanji werkzaam op het gebied van business development en werkte hij als technisch accountmanager voor Sun Microsystems K.K. bij de afdeling Planet/SunONE. Aan het begin van zijn loopbaan bekleedde Kanji negen jaar lang een technische functie bij Toppan Printing Company, een van de grootste drukkerijen in Japan.





Ingezonden persbericht