Persbericht


- Aankoop van Business Divisie MYOB UK

Mamut rapporteert recordomzet en beste resultaat ooit

(Schiphol-Rijk, 24 april 2008) Mamut zet haar groei door en heeft een recordomzet van EUR 16,1 miljoen en EBIT van EUR 1,2 miljoen in het eerste kwartaal van 2008 behaald. Dit resulteert in het beste resultaat ooit voor het bedrijf. Mamut kondigde vandaag ook de aankoop aan van de Business Divisie van MYOB in het Verenigde Koninkrijk. De divisie is voor £1,7 miljoen (EUR 2,1 miljoen) in contanten overgenomen van MYOB Limited (ASX: MYO). MYOB is één van de vijf meest bekende providers van business software solutions onder kleinbedrijven.

"We zijn tevreden met het bereiken van deze recordomzet en ons beste resultaat ooit in het eerste kwartaal van 2008. We blijven ook in al onze markten aanzienlijke mogelijkheden zien met de Europese launch van Mamut One waar we op 4 april mee begonnen zijn. De komende maanden houden we onze focus op het uitrollen van Mamut One in alle markten en op de voltooiing van een succesvolle launch in Duitsland, in combinatie met het behalen van verbeterde groei en winstgevendheid. We hebben ook onze strategische positie in West Europa versterkt door de aankoop van MYOB UK Business Division," zei Eilert Hanoa, CEO van Mamut.

Mamut in het eerste kwartaal van 2008
De Mamut Group behaalde in het eerste kwartaal een record omzet van EUR 16,1 miljoen, een groei van 13 procent ten opzichte van het eerste kwartaal van 2007. EBITDA in het eerste kwartaal bedroeg EUR 2,9 miljoen en het EBIT resultaat was EUR 1,2 miljoen. Het bedrijf zet in alle bestaande markten haar groei door en constateert aanzienlijke groeimogelijkheden door de launch van Mamut One. Mamut had aan het einde van het vierde kwartaal van 2008 450 werknemers en EUR 8,9 miljoen in liquide middelen.

Toegenomen activiteiten in West Europa
Voor het eerst heeft Mamut een positief EBITDA resultaat in de regio West Europa welke het VK, Nederland, Ierland, Duitsland, Oostenrijk, België, Frankrijk, Zwitserland en Spanje omvat. De aankoop van de UK Business Division van MYOB maakt toenemende groei en winst in de regio mogelijk in het resterende deel van 2008. Mamut behaalde daarnaast een EBIT marge van 16 procent in de Noord- Europese regio en behaalde verbeterde marges in de regio Centraal Europa voorafgaand aan de introductie van premium hosting services.

"We hebben de winstgevendheid in de West Europese regio verbeterd en blijven daar aanzienlijke mogelijkheden zien voor cross-sales bij onze bestaande klanten in de komende kwartalen, naast de toevoeging van de MYOB klanten in het VK. Mamut heeft nu een genormaliseerd investeringsniveau en de verwachting is dat de investeringen op hetzelfde niveau blijven in 2008," zei Hanoa.

Positieve vooruitzichten
Mamut is goed gepositioneerd voor verdere groei en verbetering van de resultaten in alle markten. Het bedrijf blijft zich richten op het bouwen en uitbreiden van strategische allianties met internationale partners in de verschillende markten en vergroting van de distributie van de producten en diensten van Mamut. Het bedrijf is actiever geworden in het verkennen van acquisitiemogelijkheden in nieuwe en bestaande markten, gerelateerd aan Mamut Business Platform.

Voor het kwartaal verslag en presentatie (beschikbaar in het Engels): www.mamutinvestor.com

Over Mamut
Opgericht in 1994, Mamut (OSE "MAMUT") is een toonaangevende Europese leverancier van complete, geïntegreerde softwareoplossingen en internetdiensten voor kleine ondernemingen. Mamut levert complete en gebruiksvriendelijke oplossingen tegen de beste prijs-kwaliteitverhouding, met geïntegreerde CRM, verkoopondersteuning, logistiek, financiële administratie, e-commerce, domeinen, e-mail, web hosting en beveiliging. Meer dan 350.000 Europese klanten vereenvoudigen hun dagelijkse werkzaamheden met oplossingen van Mamut. Kijk voor meer informatie over Mamut en haar producten op www.mamut.nl