Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Belvilla breidt uit naar Polen

Online aanbieder van vakantiehuizen speelt in op groeiende welvaart van Polen

Heerhugowaard, 24 april 2008 - Belvilla, de Nederlandse marktleider in de online verhuur van vakantiehuizen, biedt haar diensten nu ook in Polen aan. Via de website www.belvilla.pl heeft de Poolse vakantieganger keuze uit ruim 5000 huizen in Oostenrijk, Portugal, Spanje, Italië en Kroatië. Vanuit Polen wil Belvilla haar activiteiten in Centraal- en Oost-Europa verder uitbreiden.

Met de uitbreiding naar Polen speelt Belvilla in op de behoefte van de Poolse consument, die op zoek is naar een meer 'verfijnde' vakantie. Door de groeiende economie is de interesse in het huren van een vakantiehuis buiten de eigen landsgrenzen sterk gestegen. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat de Pool zijn vakantie graag doorbrengt met familie en vrienden. Deze feiten hebben Belvilla er toe gebracht zich te richten op de Poolse vakantiemarkt.

"De introductie van Belvilla in Polen is een groot succes", aldus Channel Manager Polen van Belvilla, Katarzyna van Hall. "De Polen hebben nu toegang tot dezelfde vakantiemogelijkheden als de vakantieganger in West-Europa. We merken dat dat erg wordt gewaardeerd. Het aanbod van huizen en de eenvoudige manier van werken heeft Belvilla in korte tijd zeer populair gemaakt. De bezoekersaantallen van de website nemen met de dag toe evenals het aantal boekingen." Ook in de Poolse media verschijnen positieve berichten. Met koppen als: 'Ontdek hoe het is om er écht te zijn...met Belvilla' en 'Onze nieuwe manier van vakantie vieren' wordt volop aandacht besteed aan de introductie.

Nick Bosch van Rosenthal, directeur van Belvilla, verwacht dat de vraag naar vakantiehuizen in Centraal- en Oost-Europa de komende tijd sterk zal stijgen. "De opkomst van internet en de groeiende economie in deze regio vormen de juiste ingrediënten voor een toenemende vraag naar ons product. Daarbij is Polen de ideale uitvalsbasis voor uitbreiding. Met 38 miljoen inwoners spreken we direct een grote potentiële groep klanten aan. En met ruim 20 jaar ervaring in Nederland is Belvilla in deze groeimarkt helemaal op z'n plek".

Over Belvilla
Belvilla is specialist in de online verhuur van vakantiehuizen. De organisatie is marktleider in Nederland en bestaat ruim 20 jaar. Belvilla verzorgt voor 180.000 klanten per jaar een verblijf in een van de 13.000 winterse en zomerse vakantieaccommodaties in zeventien Europese landen. Belvilla onderscheidt zich door haar ruime aanbod van karakteristieke vakantiehuizen, simpele boekingsprocedures en de real-time beschikbaarheid. De organisatie heeft 65 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op www.belvilla.nl.

EINDE PERSBERICHT



Ingezonden persbericht