HBO-Raad

ZonMW en HBO-raad sluiten convenant 24-04-2008

ZonMw-voorzitter Pauline Meurs en voorzitter HBO-raad Doekle Terpstra ondertekenden 24 april jl tijdens het jaarcongres van de HBO-raad een samenwerkingsconvenant. Het convenant moet leiden tot een betere doorstroming van bestaande kennis via het onderwijs naar de zorgprofessionals. Ook moet de samenwerking bijdragen aan een betere aansluiting van kennisontwikkeling op vragen uit de beroepspraktijk.

De toepassing van wetenschappelijke kennis in de beroepspraktijk van de gezondheidszorg en welzijnssector is een uitdaging. Professionals kunnen nog beter gebruik maken van de kennis afkomstig uit universitair onderzoek. Omgekeerd kan de onderzoekswereld meer gebruik maken van de kennis en de vragen van de professionals in het veld. ZonMw en de HBO-raad zijn er van overtuigd dat het ontwikkelen en toepassen van kennis op het gebied van volksgezondheid en zorg dichtbij en in samenwerking met de praktijk moet plaatsvinden. ZonMw en de HBO-raad sloten daarom een convenant om lectoraten en de kenniscentra van hogescholen beter te benutten als het gaat om vraaggestuurde kennisontwikkeling, implementatie en innovatie in de zorgsector.

Pauline Meurs en Doekle Terpstra ondertekenden tijdens het jaarcongres van de HBO-raad het convenant namens beide organisaties. Aansluitend volgde een paneldiscussie, waar Mia Duijnstee, voorzitter van het Forum voor Toegepast Onderzoek en Ontwikkeling en Jan Jacob van Dijk, Tweede Kamerlid voor het CDA en lid van de Vaste Kamercommissie Onderwijs in gesprek gingen met elkaar en met de zaal.

ZonMw is de Nederlandse organisatie voor gezondheidsonderzoek en zorginnovatie. De HBO-raad is de vereniging van hogescholen en behartigt de belangen van alle door de overheid bekostigde hogescholen in Nederland.

Cao-hbo
2007-2010

Innovatie-
projecten hbo

Strategische agenda hbo
Investeren in talent, praktijkonderzoek en personeel. Dat is de ambitie van de hogescholen. In âInvesteren in participatie, innovatie en personeelâ, o...

Doorstroomagenda
De MBO Raad en de HBO-raad hebben samen een bestuurlijke ag...

HBO-raad
Prinsessegracht 21
Postbus 123
2501 CC Den Haag

Tel 070 - 312 21 21
Fax 070 - 312 21 00