Gemeente Noordwijkerhout

25/3/2008 - Babara de Loor opent bloemencorso
Persbericht van de Stichting Bloemencorso Bollenstreek

Niemand minder dan schaatsheldin en dancing queen Barbara de Loor geeft op vrijdagavond 25 april in Noordwijkerhout het startsein voor de 61ste editie van het Bloemencorso van Bollenstreek. Afgelopen vrijdag is dit nieuws door corsovoorzitter Leo van der Zon bevestigd.

Dit jaar siert het thema Vakantie het Bloemencorso voor de Bollenstreek. Een thema dat zorgt voor praalwagens vol vrolijkheid en kleur. Wat is het dan niet leuk om het corso een extra kleurrijk startsein mee te geven met Barbara de Loor, zo meende Van der Zon. Niet alleen op haar stalen noren heeft zij haar sporen verdient, ook met Dancing with the Stars gooide zij hoge ogen. Het was voor ons daarom een grote verrassing dat De Loor ons liet weten het een grote eer te vinden de aftrap te mogen geven voor de 61^ste corso editie.

Op vrijdagavond 25 april zal het verlichte corso om 21.00 uur vanaf de Maandagse Wetering vertrekken voor haar vierde verlichte rijtoer door het centrum van Noordwijkerhout. De dag daarna, zaterdag 26 april, rijdt het corso zoals vanouds haar 40 km lange tocht van Noordwijk naar Haarlem door de Duin- en Bollenstreek. Het Bloemencorso van de Bollenstreek zal worden omgeven met tal van sfeerevenementen. Immers, evenals De Loor zet ook het corso iedereen in vuur en vlam! Over Barbara de Loor
Barbara de Loor heeft op 5 maart 2006 een punt gezet achter haar dertienjarige carrière als professioneel schaatser. Jarenlang behoorde zij tot de top tien van de wereld, met als hoogtepunten een fraaie derde plaats in het EK allround in 1997, vierde op de 500 meter tijdens de Olympische Spelen in Nagano (1998) en zesde op de 1.000 meter in Turijn (2006). Samen met danspartner Marcus van Teijlingen won De Loor Dancing with the Stars 2006 en sinds 2003 is zij ambassadeur van Right To Play, een humanitaire organisatie die ernaar streeft alle kinderen in de wereld te laten sporten en spelen.