Nieuw boek Leeslicht: 'Anne Frank, haar leven'

25/04/2008 12:38

Stichting Lezen & Schrijven

Nieuw in de serie Leeslicht: 'Anne Frank, haar leven',
speciaal voor mensen die moeite hebben met lezen
Femke Halsema neemt 1e exemplaar in ontvangst

Amsterdam, 25 april 2008

Femke Halsema, fractievoorzitter GroenLinks in de Tweede Kamer, nam vanochtend in het Anne Frank Huis het eerste exemplaar in ontvangst van de biografie 'Anne Frank, haar leven'. De biografie maakt deel uit van de serie Leeslicht en is bedoeld voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven. In een gesprek met tv-presentator Catherine Keyl benadrukte Femke Halsema het belang van de biografie: "Ik denk dat veel mensen zich niet realiseren hoe het is om laaggeletterd te zijn. Ook de overheid realiseert zich vaak niet hoe groot de groep is die zeer beperkt kan lezen en schrijven. We denken al snel 'dat bestaat niet in Nederland'. Het boek dient een dubbel doel. Aan de ene kant is het een boek dat laaggeletterden kunnen lezen maar tegelijkertijd geeft het ook de broodnodige scholing."

Aan de verschillende boeken over Anne Frank is een nieuw boek toegevoegd: 'Anne Frank, haar leven'. Belangrijkste doelgroep zijn de naar schatting 1,5 miljoen laaggeletterden in Nederland, mensen die zoveel moeite met lezen en schrijven hebben dat zij hiervan in het dagelijks leven hinder ondervinden. Het boek doet in eenvoudg Nederlands verslag van het leven van Anne Frank. Het telt 100 pagina's, bevat korte hoofdstukken en zinnen en veel foto's.

'Anne Frank, haar leven' maakt deel uit van de serie Leeslicht. De Leeslicht-reeks is een initiatief van Stichting Lezen & Schrijven en wordt uitgegeven door uitgeverij Eenvoudig Communiceren. De Anne Frank Stichting en Amsterdam Wereledboekenstad zijn nauw betrokken bij de uitgave over Anne Frank.

Daarnaast zijn deze week twee andere boeken in de serie Leeslicht verschenen: 'Moeder worden, moeder zijn' van Daphne Deckers en 'Het beste Nederlandse elftal van alle tijden' van sportjournalist Auke Kok.


Bestellen:

Moeder worden, moeder zijn
Moeder worden, moeder zijn
Daphne Deckers


Het beste Nederlandse elftal van alle tijden
Het beste Nederlandse elftal van alle tijden
A. Kok


Noot voor de redactie:


De nieuwe boeken zijn te bestellen via www.leeslicht.nl onder de ISBN-nummers 987 90 8696 0392 ('Anne Frank, haar leven'), 978 90 8696 0361 ('Moeder worden, moeder zijn'), 978 90 8696 0378 ('Het beste Nederlandse elftal van alle tijden') en kosten tussen de 8 en 10 euro.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.nl) en zichtbaar op www.perssupport.nl.






Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie,