BouwNed

Koninklijke Onderscheiding voor Jan Eberwijn
25-04-2008

Jan Eberwijn, voormalig senior beleidsmedewerker van Bouwend Nederland, heeft vandaag uit handen van de burgemeester van Zoetermeer een Koninklijke Onderscheiding ontvangen. Hij is door Hare Majesteit de Koningin benoemd tot Lid in de orde van Oranje- Nassau.

Jan Eberwijn is gedurende zijn hele carrière betrokken geweest bij de bouwsector.Hij begon zijn loopbaan bij Rijkswaterstaat, waarna hij de overstap maakte naar de Provincie Drenthe, Dienst Verkeer en Waterstaat. In 1993 kwam hij in dienst bij één van de rechtsvoorgangers van Bouwend Nederland. Eind 2006 beëindigde hij bij Bouwend Nederland zijn actieve loopbaan.

Jan heeft zich naast zijn werk altijd ingezet op maatschappelijk gebied. Zo was hij tien jaar lang voorzitter van kerkenraad van de Christelijk Gereformeerde kerk van Zoetermeer. Na een fusie, per 1 januari 2007 werd hij voorzitter van de kerkenraad van de Christelijke Samenwerkingsgemeente `De Lichtzijde' in Zoetermeer. Daarnaast bespeelt hij als kerkorganist al 40 jaar lang wekelijks het kerkorgel en is hij in landelijk verband onder meer actief op het gebied van het arbeidspastoraat.

Wij wensen Jan Eberwijn van harte geluk met deze blijk van waardering voor zijn grote inzet op professioneel en maatschappelijk gebied.