Politie Twente

Persberichten Politie Twente 25 april 2008

Winkeldief aangehouden

Hengelo

Een 56-jarige man uit Hengelo werd op 24 april rond 15.40 uur aangehouden nadat hij bij een groothandel aan de Diamantstraat DVD's had gestolen.

Op 24 april rond 15.40 uur, werd een 56-jarige man uit Hengelo door beveiligingspersoneel betrapt bij het wegnemen van een tiental DVD's bij een groothandel aan de Diamantstraat. De man bleek de zaak binnen gekomen te zijn met een gevonden toegangspas. Hij is voor nader onderzoek in verzekering gesteld. (08-051990)

Onder invloed tegen boom gebotst

Enschede

Een 29-jarig inwoner van Enschede parkeerde op 25 april rond 0.30 uur zijn auto tegen een boom aan de Pathmossingel. Hij bleek onder invloed te zijn.

Op 25 april, rond 0.30 uur botste een 29-jarige man uit Enschede op de Pathmossingel tegen een boom. Zijn auto raakte daarbij beschadigd. De ter plaatse gekomen agenten roken een alcohollucht bij de man en voerden een ademanalyse uit. Deze wees 360 ugl aan. (0.83 promille) De politie maakt proces-verbaal op. (08-052136)

Roekeloze automobilist aangehouden

Enschede

De politie hield op donderdag 24 april om 13.45 uur op het Bijvank in Enschede een 42-jarige Enschedeër aan die ervan wordt verdacht met te hoge snelheid en roekeloos door Enschede te hebben gereden op woensdag 23 april. De man is in verzekering gegaan. De politie maakt proces-verbaal op. (08-051355)

Getuigenoproep politie

Enschede

De politie was op 23 april rond 14.00 bezig met verkeerstoezicht ter hoogte van de Oostweg in Enschede. Op een gegeven moment rijdt er een donkerblauwe BMW met hoge snelheden vanaf de Oostweg richting Schukkinkweg.

Op de Zuid Esmarkerrondweg richting de Knalhutteweg reageert de automobilist niet op het stopteken van de politie. Om dit voertuig bij te houden worden snelheden van 120 á 140 km per uur gehaald. Op een gegeven moment rijdt de automobilist de rotonde op bij de Knalhutteweg. Deze neemt hij half, en rijd daarna links de fietsstrook op, over het voetpad, en daarna een groenstrook in. Daar verliest de automobilist bijna de macht over het stuur. Op het voetpad lopen twee kinderen die net op het nippertje weten te ontkomen. Daarna rijdt de automobilist tegen het verkeer in op de Broekheurnering. Daarbij moeten diverse auto's uitwijken om een aanrijding te voorkomen.

Gezien het feit dat het te gevaarlijk werd, heeft de politie de achtervolging moeten staken. De automobilist reed hierna het Stroink op. Naar aanleiding van het incident heeft de politie al met verschillende getuigen gesproken.

Om meer duidelijkheid te krijgen over de identiteit van de betreffende automobilist wil de politie graag in contact komen met getuigen die ze nog niet heeft kunnen spreken. Het gaat bijvoorbeeld om de bestuurder van een rode auto op de Knalhutteweg. Er reden daar zeker een stuk of zes auto's welke moesten uitwijken. De politie wil ook graag in contact komen met buurtbewoners die nabij het Stroink de betreffende blauwe BMW hebben gezien. Dit omdat mogelijk de auto ergens in de buurt van het Stroink geparkeerd kan zijn. Het nummer van de politie is 0900-8844.

Politie neemt drugs in beslag

Enschede

Op vrijdag 25 april hield de politie om 10.25 uur aan de Raiffeisenstraat in Enschede een 27-jarige Enschedeër aan die een ruime hoeveelheid cocaïne in zijn woning had. De politie was de drugs op het spoor gekomen naar aanleiding van een onderzoek. De 27-jarige Enschedeër is in verzekering gesteld. De politie maakt proces-verbaal op. (08-050830)

Gerdien Rotgers 053-4555588


---- --