Gemeente Bolsward


Nieuws
25-04-08

Koninklijke onderscheidingen

Koninklijke onderscheidingen.jpg

Vanochtend zijn door burgemeester W. Chr. Vroegindeweij namens Hare Majesteit de Koningin drie Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt. Mevrouw R. Boschma-Rienstra, Mevrouw P.J. Pieksma- Metselaar, en de heer N.J. de Bakker werden vanochtend tijdens een feestelijke bijeenkomst in de raadszaal van ons stadhuis benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Jaarlijks mag burgemeester mevr. Vroegindeweij namens Hare Majesteit de Koningin aan een aantal mensen, dat zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt in onze samenleving, een Koninklijke Onderscheidingen uitreiken. Vandaag, de Dag van de Algemene Gelegenheid, zijn er drie Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt aan de volgende personen;

De heer Nicolaas Jacobus (Klaas) de Bakker geboren op 12 september 1938

Bijna 30 jaar is de heer De Bakker vrijwilliger geweest tijdens het Pinksterweekend, waarin de fietselfstedentocht vanuit Bolsward gehouden wordt. Daarbij is hij 20 jaar voetbaltrainer geweest van diverse 1^e elftal voetbalverenigingen in de regio. Vanaf 1990 is dhr. de Bakker actief spelend lid van de tennisvereniging De Drie Posten in Bolsward. Sinds 2003 is hij bestuurslid en leider van de baancommissie. Sinds 2000 is dhr. de Bakker betrokken bij de Ronde van Bolsward en zorgt daarbij voor voldoende vrijwilligers. Hij was ook actief in het kerkelijk leven als diaken en pastoraal ouderling van de Gereformeerde Kerk van Bolsward. Momenteel is hij nauw betrokken bij de rommelmarktcommissie. De heer De Bakker is actief lid van Interkerkelijk mannenkoor Edoza in Sneek.

Mevrouw Ruurdtje Boschma-Rienstra geboren op 7 maart 1938

Al bijna 40 jaar is mevrouw Boschma-Rienstra actief als vrijwilligster bij diverse organisaties. Vanaf 1969 tot 1996, met een onderbreking van 5 jaar, heeft mevrouw Boschma een bestuursfunctie bekleed bij de H.V.G. Vrouwenvereniging "Bidt en Werkt" in Burgwerd. Zij is al 18 jaar ouderling van de Geref. Kerk te Bolsward. Haar "werkterrein" is de verzorgingshuizen in Bolsward. In Verpleeghuis Bloemkamp is mevrouw Boschma vanaf 1996 vrijwilligster tijdens het wekelijkse zanguurtje. Vanaf 1975 is mevrouw Boschma lid van de Plattelandsvrouwen/Vrouwen van Nu. Hierbij is zij 5 jaar voorzitter geweest.

Mevrouw Pierkje Jantje (Zus) Pieksma- Metselaar geboren op 10 januari 1945

Mevrouw Pieksma is al 25 jaar penningmeester van het Oranje Comité in Bolsward. Dankzij haar voortrekkersrol wordt er nog steeds in Bolsward op traditionele en gepaste wijze de Koninginnedag gevierd. Tevens organiseert zij mede het jaarlijkse Koninginnedagconcert van muziekvereniging "Oranje" in de sporthal in Bolsward en de dodenherdenking op 4 mei. In 1995 heeft ze meegewerkt aan de organisatie van het dagprogramma voor de Canadese gasten en het zoeken naar gastgezinnen. Ruim 11 jaar was mevrouw Pieksma bestuurslid van wijkvereniging Plan Noord II. Zij was mede-organisator van de bingo-avonden en heeft ook diverse andere activiteiten voor de wijkvereniging georganiseerd.

Koninklijke onderscheidingen

feed