Gemeente Etten-Leur

Acht inwoners Etten-Leur koninklijk onderscheiden

Acht inwoners Etten-Leur koninklijk onderscheiden

Ter gelegenheid van Koninginnedag 2008 is aan acht inwoners van Etten-Leur een koninklijke onderscheiding toegekend. Burgemeester drs. J. van Agt reikte op vrijdag 25 april tijdens een feestelijke bijeenkomst in de raadszaal de versierselen uit aan zeven mensen. Bovendien was de burgemeester zelf decorandus. Commissaris van de koningin, mevr. H. Maij-Weggen, deelde hem tijdens de bijeenkomst mede dat hij eveneens koninklijk is onderscheiden.

De gedecoreerde personen zijn:

De heer A.J. van Batenburg - Lid in de Orde van Oranje Nassau

vanwege langdurige vrijwilligersactiviteiten bij de EHBO-vereniging Oudenbosch, binnen de Lambertusparochie en voor de vriendenvereniging D.V.O.

Mevr. J.C. Gelderblom-Punt - Lid in de Orde van Oranje Nassau

vanwege langdurige vrijwilligersactiviteiten op het gebied van het kerkelijk leven (protestantse gemeente), onderwijs en welzijn (Platform Minima en Maatschappelijk Welzijn, alsmede Werkgroep Vluchtbed) en op politiek / bestuurlijk terrein (thans lid van de gemeenteraad).

De heer C.M. Kerstens - Lid in de Orde van Oranje Nassau

vanwege langdurige en bijzondere vrijwillige inzet op sportgebied (Poldersport en v.v. Internos), alsmede op cultuurhistorisch terrein (heemkundekring Jan Uten Houte en Stichting Vincent van Gogh in Etten-Leur).

De heer J.A.P.F. Mathijssen - Lid in de Orde van Oranje Nassau

vanwege langdurige (bestuurlijke) vrijwilligersactiviteiten bij de personeelsvereniging van Kappa Oudenbosch, voor v.v.Internos, Stichting Carnaval De Stijloren, hengelsportvereniging De Kleine Voorn, CDA Etten-Leur en Baronie en de wijkvereniging Kontakt.

De heer J.J. Pertijs - Lid in de Orde van Oranje Nassau

vanwege langdurige (bestuurlijke) activiteiten bij ponyclub Concordia Florebit, stichting Samengestelde Wedstrijden, Tuinbouwvereniging Etten-Leur, NCB en ZLTO én de Rabobank.

De heer C.C.M. Wouters - Lid in de Orde van Oranje Nassau

vanwege langdurige vrijwilligersactiviteiten op muziekgebied (lid De Dsjokkies, Tee Wee's Big Band, Hoedadso en optredens voor bejaarden en gehandicapten) en op cultureel gebied (Vrienden van Sint Frans en Culturele Manifestatie Etten-Leur Cumel).

De heer J.H.A. van Yperen - Lid in de Orde van Oranje Nassau

vanwege langdurige (bestuurlijke) vrijwilligersactiviteiten bij activiteitencentrum Het Turfschip, stichting Molen De Lelie, Vrienden van het Leurs Carillon, stichting Adriaan van Bergen, carnavalsvereniging Leurse Leut en de belangengroep Leefgemeenschap Leur.

De heer drs. J.A.M. van Agt - Ridder in de Orde van Oranje Nassau

vanwege zijn langdurige functioneren "naar volle tevredenheid" als burgemeester van de gemeenten Eersel, Haaksbergen en Etten-Leur en in diverse nevenfuncties, waaronder zijn lidmaatschap van diverse commissies en raden op het gebied van onderwijs.

20040426\pwm\0091

Naar de opiniewijzer
30 april t/m 12 mei
Er zijn 5 vacatures

Stadskantoor

Roosendaalseweg 4
4875 AA Etten-Leur
Tel: 076 - 502 40 00
Fax: 076 - 503 38 80

info@etten-leur.nl