Gemeente Baarn

Kadeverhoging Baarnse dijk nadert voltooiing

(Bericht van Waterschap Vallei & Eem): De regionale dijken ten westen van de Eem worden momenteel door Waterschap Vallei & Eem hersteld. Bij Eemnes is de Meentdijk verhoogd en verstevigd. De werkzaamheden aan de Baarnse dijk zijn nu bijna klaar.

Baarnse dijk
De Baarnse dijk wordt gevormd door de kade langs de wijk Eemdal. De werkzaamheden zijn bijna afgerond en bestaan uit het verhogen en versterken van de kade. Plaatselijk is de dijk nu enkele decimeters hoger en daardoor heeft deze dijk het juiste veiligheidsniveau om mogelijke wateroverlast te voorkomen. Voor de bewoners van de wijk Eemdal betekent dit dat de kade het water goed kan keren en bij hoge waterstanden en/of langdurige regenval niet te maken krijgen met overstromingen.

Verschil tussen oude en nieuwe stukken dijk
Er is duidelijk verschil te zien tussen die delen van de dijk waar niet aan gewerkt hoefde te worden en de verhoogde en versterkte delen. De nieuwe delen liggen nu iets hoger. Dat is bewust gedaan en heeft te maken met zetting en inklinking; de grond en het dijklichaam zullen nog inzakken.

Bisschopsweg en Eemweg
In week 19 (vlak voor de Pinksterdagen) wordt gestart met de verhoging van de kruispunten die in de Bisschopsweg en Eemweg liggen. Deze kruispunten worden verhoogd omdat zij deel uitmaken van de regionale dijken.

Enige verkeershinder
Door de werkzaamheden is enige verkeershinder te verwachten op de Bisschopsweg en Eemweg. De werkzaamheden duren ongeveer drie weken.