Waterschap Groot Salland

Waterlaboratoria steken elkaar helpende hand toe

Laatste wijziging: 25 april 2008

Samenwerking Groot Salland, Wetterskip Fryslan en Hunze en Aa's uitgebreid

Het Waterschap Groot Salland, Wetterskip Fryslan en waterschap Hunze en Aa's hebben hun handtekening gezet onder een intentieovereenkomst. Met deze ondertekening spreken de waterschappen af voor elkaar laboratoriumonderzoek te verrichten in het geval één van de partners hiertoe tijdelijk niet in staat is. De handtekeningen werden gezet door de dijkgraven Sybe Schaap (Groot Salland), Paul van Erkelens (Wetterskip Fryslan ) en Alfred van Hall (Hunze en Aa's).

De laboratoria van de drie waterschappen voeren in geval van nood elkaars werkzaamheden uit. Bij calamiteiten of ongewone omstandigheden kan het werk dan gewoon doorgaan. Ook financieel gezien biedt de samenwerking voordelen. De waterschappen nemen elkaars werk over tegen kostprijs.
Hoewel er sprake is van een goede samenwerking tussen alle ILOW-laboratoria (Integraal Overleg Waterschaps Laboratoria) op het gebied van kennisuitwisseling en innovatie, breiden Groot Salland, Wetterskip Fryslan en Hunze en Aa's hun samenwerking nu verder uit. Afspraken over het gezamenlijk inkopen van chemicaliën en technische gassen lagen al vast. De voordelen hiervan zijn al duidelijk zichtbaar.

Waterschap Groot Salland | Dr. van Thienenweg 1 | Postbus 60 | 8000 AB Zwolle | t (038) 455 72 00 | info@wgs.nl