Ingezonden persbericht


28 maart 2008

Persbericht

Peter Vlug organiseert Ronde-
tafelgesprekken met gezinnen op De Betteld

Tijdens de meivakantie van 25 tot en met 30 april praat Peter Vlug met ouders en tieners over het thema 'Gezinnen in de Bediening'. Hij gebruikt daarvoor een ronde tafel. Peter: ,,Vaak als iemand aan het hoofd van de tafel zit, voelt de rest zich toeschouwer en geen deelnemer. Aan een ronde tafel is iedereen verantwoordelijk.'' De praatsessies vinden plaats op vakantiepark en conferentiecentrum De Betteld te Zelhem.

Het is Peters bedoeling dat tijdens de studiebijeenkomsten ieder voor zich gaat bepalen wat zijn taak in de kerk en in het gezin is. Peter: ,,Families zijn zo belangrijk en het startpunt als het gaat om wereldevangelisatie.'' Peter ziet vaders als scheidsrechter, moeders als spelers en zonen en dochters als aspirant-spelers. ,,En stuk voor stuk heeft een familie ongeveer 500 contacten. Met die contacten kunnen ontzettend veel mensen worden bereikt.'' Taken die Peter onder anderen gaat bespreken zijn het worden van oudste en het organiseren van huisfeesten. Voor de tieners komt er een speciale avond over hun taak in het gezin en in de kerk.

Peter Vlug is internationaal spreker, schrijver en muziekproducent die woont en werkt in Adelboden in Zwitserland. Verder geeft hij leiding aan de organisatie East West Generation die zich richt op het bereiken van de wereld met het evangelie door families en gemeenten toe te rusten en te ondersteunen. Naast deze taak is Vlug docent aan de University of the Nations, faculty member of the Speakers Academy en oprichter en bestuurslid van de Stichting Tiener Toekomst en hij verwierf internationale bekendheid als doelgroepspecialist voor tienerwerk.

Mensen kunnen op www.bettteld.nl een verblijf boeken op De Betteld, en mogen dan gratis de praatsessies met Peter Vlug meemaken. Op deze site kunt u ook meer informatie vinden over de sessies van Peter Vlug. Ook kan hier meer informatie worden gevonden over andere activiteiten die op De Betteld plaatsvinden.

Einde persbericht