KNHS

terug

Ruiters KNHS Reiningteam starten op CRI in Schijndel 20 april 2008
reiningteam

De ruiters die onderdeel uitmaken van het KNHS Reiningteam zullen komende vrijdag 25 april aan de start verschijnen van een internationale reiningwedstrijd (CRI) in Schijndel.

Daar zal tijdens de door de Dutch Reining Horse Association (DRHA) georganiseerde Footworks Finest Ride and Slide als eerste onderdeel op vrijdagavond vanaf 21.00 uur een CRI* verreden worden. Deze CRI telt niet alleen mee voor de FEI Reining wereldranglijst, maar geldt ook als kwalificatiewedstrijd voor deelname aan de Wereldkampioenschappen die van 11-14 september worden verreden in Manerbio in Italië. De criteria voor deelname aan de WK zijn namelijk onder andere dat ruiters minimaal een score van 68 moeten hebben gehaald op 2 verschillende CRIs.

Angelique Ferdinandus, Saskia Banning, Lita Simons, Henri Wijdeven, Willem Loomans, Rieky Young, Wendy van Osch, Ernst Claassen, en Ton de Rooy hebben zich ingeschreven voor de CRI. De paarden van Fenna Elzinga en Mireille van Soldt zijn nog geen 6 jaar en zij mogen dus niet deelnemen. Naast de ruiters van het reiningteam hebben ook een aantal buitenlandse combinaties zich ingeschreven, zoals Ann en Bernard Fonck, Cira Baeck en Jan Boogaerts. Het belooft dus een spannende wedstrijd te worden met in totaal 21 combinaties die aan start komen.

Kijk voor meer informatie op www.knhsrv.nl voor verslagen van het reiningteam tijdens de gezamenlijke trainingen en wedstrijden.

Op de foto: Angelique Ferdinandus, Saskia Banning, Rieky Young, Wendy van Osch, Lita Simons, Mireille van Soldt, Ernst Claassen, Ton de Rooy. Verder maken Henri Wijdeven, Fenna Elzinga en Willem Loomans ook deel van het team uit.