Toekomst voor sporters na sportcarriere


(ex-)topsporters profiteren van vele studiemogelijkheden met hoge korting

ZALTOMMEL, 20080425 -- ISBW Opleiding & Training is een samenwerking aangegaan met Stichting Sport Werk en Opleiding (SWO), een initiatief van de brancheorganisatie van sportleveranciers (FGHS) en NL Sporter, de belangenorganisatie voor topsporters in Nederland. Schaatser Erben Wennemars is de eerste topsporter die van deze samenwerking profiteert.

Doel van deze samenwerking is om sporters die hun maatschappelijke carrière op een laag pitje hebben gezet vanwege hun sportieve loopbaan, te ondersteunen in hun ontwikkeling. Uit onderzoek van NL Sporter onder haar leden bleek dat er onder sporters, ondanks allerlei bestaande voorzieningen, nog steeds veel behoefte bestaat aan een dergelijke, aanvullende ondersteuning. Al tijdens de sportcarrière biedt een opleiding een goede basis voor de periode die sporters ook wel `het zwarte gat' noemen.

"Uit ons onderzoek kwam naar voren dat sporters naast hun sport graag aanvullende opleidingen volgen. Die mogelijkheid gaan wij ze nu aanbieden in samenwerking met ISBW", vertelt oud-hockey international Marten Eikelboom, namens het bestuur van NL Sporter. "Ook zullen we sporters op verzoek gaan ondersteunen bij hun overstap naar een maatschappelijke carrière."

ISBW Opleiding & Training gaat de leden van NL Sporter een forse korting aanbieden op haar aanbod in praktijkgerichte opleidingen. "Tegen kostprijs kunnen de sporters nu een cursus volgen die normaal een paar duizend euro kost," licht Else Slegers, directeur van ISBW, toe. "Op die manier hopen we hen te helpen in hun persoonlijke ontwikkeling en hen makkelijker aansluiting te laten vinden met de beroepspraktijk. Een gezonde, goed opgeleide geest, in een gezond lichaam, zeg maar".

Erben Wennemars is de eerste topsporter die gebruik zal gaan maken van dit opleidingsaanbod. "Na de komende Olympische WinterSpelen in 2010 wil ik mij richten op een maatschappelijke carrière. Ter voorbereiding daarop oriënteer ik mij, samen met een loopbaanadviseur van NL Sporter, op enkele opleidingen die passen bij mijn wensen. Ik denk daarbij aan een opleiding in marketing. ISBW biedt de flexibiliteit die ik de komende periode nodig heb bij de combinatie van topsport en studeren", aldus Erben.

Topsporters/talenten - ook minder valide atleten - uit alle takken van sport kunnen lid worden van NL Sporter, de belangenbehartiger van topsporters. NL Sporter vertegenwoordigt ruim 400 Nederlandse sporters bij niet-sporttechnische zaken. Via SWO biedt NL Sporter ontwikkelingstrajecten aan en via FGHS tevens stage-trajecten bij sportleveranciers. Zie www.nlsporter.nl voor meer informatie.

ISBW Opleiding & Training is de praktijkgerichte opleider voor werkenden in Nederland. ISBW biedt opleidingen en trainingen op de volgende gebieden: management, bedrijfskunde, marketing, communicatie, sales, management support, P&O, financieel administratief en project management. Kijk op www.isbw.nl voor meer informatie en gratis opleidingsadvies.





ISBW Opleiding & Training