Fugro N.V

PERSBERICHT

Leidschendam, 25 april 2008 Fugro neemt BKS Surveys in Noord-Ierland over

Fugro heeft overeenstemming bereikt met Amalgamated Metal Corporation over de overname van `BKS Surveys Limited', Noord-Ierland, een vooraanstaande leverancier van innovatieve luchtkarteringsdiensten en -producten. BKS was al agent voor Fugro van het FLI-MAP lasermetingsysteem voor het Verenigd Koninkrijk en Ierland. De onderneming heeft 100 werknemers in dienst en een jaaromzet van EUR 6,2 miljoen (GPB 5 miljoen).

BKS opereert vanuit Coleraine in Noord-Ierland en zal `Fugro-BKS' gaan heten. De onderneming maakt deel uit van Fugro Geospatial services, onder leiding van de huidige directie.

De wereldwijde markt voor Geospatial services groeit snel. `Geospatial `is een term die wordt gebruikt als omschrijving van datasets en beelden die gekoppeld zijn aan een wereldwijd coördinatennetwerk. Hiermee worden de fysieke kenmerken van de kunstmatig aangelegde infrastructuur op de aarde gemeten en gevisualiseerd.

BKS zal een belangrijke rol spelen bij de uitbreiding van Fugro's activiteiten voor de luchtkarteringsdiensten in Europa en voegt belangrijke technische kennis toe op het gebied van luchtfotografie, fotogrammetrie en landmeetactiviteiten.

Voor nadere informatie:
Fugro N.V.
Ir K.S. Wester, President-Directeur
Telefoon +31 70 311 11 12

Fugro verzamelt en interpreteert gegevens over het aardoppervlak en de (zee)bodem en geeft hierop gebaseerde adviezen. In het verlengde hiervan levert Fugro aanverwante diensten, waaronder nauwkeurige plaatsbepaling, het testen van bouwmaterialen, reservoir engineering en datamanagement. Organisatorisch bestaat Fugro uit drie divisies: Geotechniek, Survey en Geoscience. Fugro is genoteerd aan Euronext Amsterdam en opgenomen in de Amsterdam Midkap Index (AMX). Fugro heeft zo'n 12.000 medewerkers in dienst in meer dan vijftig landen.

Fugro N.V. - Postbus 41 - 2260 AA - Leidschendam - Nederland - Tel. 070 3111422 - Fax 070 3202703 - Handelsreg: 27120091 - BTW: 005621409B01 - ir@fugro.com


1 of 1


---- --